Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Mis(s) 2017 Mirande Bakker
Foto: eigen foto fullscreen
Mis(s) Mirande Bakker
Foto: RTV Oost fullscreen

Mis(s) Mirande uit Olst naar Miss Wheelchair World in Polen

Geplaatst 18 sep 2017 - 18:00
Gewijzigd 03 okt 2017 - 15:14

Mis(s) Mirande Bakker gaat op 7 oktober in Warschau mee doen aan de internationale verkiezing Miss Wheelchair World. Ze werd afgelopen mei door premier Rutte gekroond tot Mis(s) 2017, een verkiezing van vrouwen met een lichamelijke beperking. 

Bakker: "Het is voor mij een unieke kans om de wereld duidelijk te maken dat je mensen met een beperking niet in een hokje moet plaatsen. Ze verdienen een sterkere positie in de maatschappij, met meer acceptatie." Mirande is linkszijdig verlamd vanaf haar heupen en zit sinds drie jaar in een rolstoel. 

Klompen

Eind september vertrekt ze en verblijft twaalf dagen in Warschau. "Er gaan galajurken mee van Nederlandse topontwerpers, maar ik ga ook in nationaal kostuum, met klompen." Een bijzondere verkiezing om aan mee te doen vindt ze. "Ik heb veel concurrentie van prachtige vrouwen. Het gaat me niet om de winst, maar om een boodschap over te brengen. Ik ga me vooral hard maken voor onze kansen op de arbeidsmarkt. 

Stemmen

Mirande blijft nog wel een beetje achter bij de rest van de kandidaten voor de Miss Wheelchair World verkiezing. Wil je haar steunen en stemmen? Dat kan via deze link: miss wheelchair world