Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Kunsten op Straat Diepenheim
Foto: Kunsten op Straat fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 23 en 24 september

Geplaatst 21 sep 2017 - 12:00
Gewijzigd 29 sep 2017 - 11:35

Spannende verhalen, kermis, een bezoek aan Overijsselse kunstenaars, de herfst inluiden met pompoenen of een steptocht? Zomaar een greep uit alles wat er te doen is in Overijssel.

Tukkertocht Hengelo

Zin om het Twentse landschap te verkennen per step? Doe dan zaterdag mee aan ‘De Tukkertocht'. Sportief, cultureel, gezellig en origineel tegelijkertijd. De langste route start om 10.30 uur in Hengelo bij Erve Geurts en gaat over verharde en onverharde wegen. Er is een route van 25, 45 en 80 km. Heb je geen step en helm? Huren kan ook! Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

Sagenfestival Vriezenveen

Geniet zaterdag van mooie verhalen, bijpassend muziek, spelletjes en versnaperingen tijdens het Sagenfestival in het Veenmuseum Vriezenveen. Een wandeltocht in de schemer brengt je van verhaal naar verhaal. Trek stevige schoenen aan en wandel zelf naar de vertellocaties of stap in het treintje. Het begint om 18.00 uur en is zeer geschikt voor kinderen.

 

Bathmense Kermis

De Bathmense Kermis start zaterdag voor de 475e keer. Een weekend vol attracties, straattheater en artiesten zoals Stonegood, The Rousers, The Powerband, Maxim en het Feestteam. Zaterdag een ballonnenwedstrijd en muzikale workshops, zondag een goederenmarkt, koetsen, tractoren en oldtimers. Maandag de afsluiter met een vuurwerkshow om 21.30 uur.

 

Kunstroute Overijssel

Liefhebbers van kunst kunnen een kijkje nemen in de werkplaats of ateliers van kunstenaars in Overijssel. Wie de ‘Kunstroute Overijssel’ volgt komt op de leukste plekken komende zaterdag en zondag. Van keramiek tot beeldhouwwerk, van fotografie tot schilderkunst, sieraden en veel meer moois. Download de folder met alle deelnemende kunstenaars.

 

Open Dag Pompoenhöfke Enschede

Het Pompoenhöfke in Enschede heeft zondag een open dag tussen 11.00 en 17.00 uur. Loop langs het land waar de pompoenen groeien, wandel langs de bloemen en neem een kijkje op de kleine markt met streekproducten als bosbessenjam, cadeautjes, aquarellen, mandenvlechters, sieraden van glas en rubber, houtsculpturen en veel meer decoratie en inspiratie voor de herfst.

 

Kunsten op Straat in Diepenheim

Diepenheim is zondag het decor voor 'Kunsten op Straat'. Een groot straattheaterfestival met verrassende acts, gewoon tussen het publiek op straat. Internationale en nationale artiesten halen alles uit de kast. De Bluebettes zingen met een hoop capriolen en lef, verder veel circus-acts en kleine voorstellingen. Ook kun je zelf creatief aan de slag met graffiti. Street art to the top.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Gerelateerde artikelen:

Meer lezen over: