Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Jong en oud kent Julia Bredewolt uit Vriezenveen. "Juul, de discomoeder van het dorp."
Foto: Jauke Boerdam fullscreen

Discobar '65 Vriezenveen na 44 jaar dicht

Geplaatst 30 sep 2017 - 17:00

Het is de laatste keer dat Julia Bredewold bij de ingang van haar discobar Sixty Five in Vriezenveen de jongelui opwacht. Na 44 jaar dansen en gezelligheid gaat de mini-discotheek dicht. 

Iedereen die binnenkomt, krijgt van Julia een knikje, zoen of knuffel. Ze wordt door sommigen de dorpsmoeder genoemd. "Iedereen in Vriezenveen kent haar. En zij kent iedereen," vertelt DJ Arjen Kleinjan. Elke vrijdag en zaterdag zat ze op een kruk voor de ingang. Zij heette iedereen welkom en raddraaiers gooide ze er ook net zo hard weer uit. 

Gemis voor Vriezenveen

Het is de laatste disco in het dorp waar jong en oud elkaar nog kan ontmoeten. "Er zijn door de jaren heen veel liefdes ontstaan en ook menigeen verkering verbroken." Kim Busch, schoondochter van Julia, kijkt met weemoed terug op al die tijd die zij hier doorbracht. "En het zoenen deden ze dan achter de bibliotheek!" grijns DJ Kleinjan.

Veel lief en leed gedeeld

Achter Kim hangen twee foto's bij de bar. "Julia is de moeder van mijn overleden man." Samen hebben ze veel leed gedeeld. "Julia's man Hans is twee jaar geleden overleden." Hij was de eigenaar van de cafetaria verderop. Samen maakten zij altijd een feest van het uitgaansleven in het dorp. Maar nu is het de laatste keer dat hier gedanst kan worden. Binnenkort wordt het pand en het woonhuis afgebroken. Er komen appartementen voor in de plaats.