Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De stoel van Huttenkloas
Foto: RTV Oost fullscreen

Wie weerstaat Huttenkloas?

Geplaatst 05 okt 2017 - 18:30
Gewijzigd 06 okt 2017 - 14:51

De omgeving van Hengevelde en Delden werd rond het jaar 1775 onveilig gemaakt door struikrover Huttenkloas, die eigenlijk Klaas Annink heette. Huttenkloas kreeg bekendheid, omdat zijn veroordeling het proces van de 18e eeuw werd genoemd, waar destijds maar liefst 20.000 mensen op afkwamen! Die aantrekkingskracht rond de persoon Huttenkloas is gebleven: hij keert weer terug. Dit keer naar de escaperoom in Delden. En alleen geschikt voor wie voor de duvel niet bang is...

Bij een escaperoom worden deelnemers opgesloten in een kamer. Zij moeten daar binnen een bepaalde tijd uit zien te komen. De Weijenborg in Delden heeft drie escaperooms, waaronder de Huttenkloas, de eerste 18+ escape room Twente. Die leeftijd is niet zomaar gekozen: deze escaperoom is er eentje van moord en doodslag, van wurging en ophanging, van dood en verderf.

Student zoek

Deelnemers aan de escaperoom krijgen te maken met het verhaal van student Jacco, die verdwenen is. Zijn studiegenoten zijn op zoek naar hem en zijn bang voor de beruchte vloek van Huttenkloas. Aan de deelnemers de taak om de student op tijd te vinden door middel van onder meer het oplossen van raadsels, puzzels en nummercombinaties. Gaat dit lukken en ontkomen ze aan de vloek van Huttenkloas?

Vanaf eind oktober kan de Huttenkloas escaperoom gereserveerd worden.

Meer lezen over: