Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Renske Kroeze en haar ouders
Foto: Esther Rikken fullscreen
Renske Kroeze en haar paard Jane Z
Foto: Military Boekelo fullscreen

Renske Kroeze uit Bathmen klaar voor Military Boekelo

Geplaatst 05 okt 2017 - 15:38
Gewijzigd 05 okt 2017 - 15:56

'Elke dag ben ik bij mijn paarden en trainen we samen de drie onderdelen van eventing. Dus ja, ik ben klaar voor de Military Boekelo', aldus de 26-jarige Renske Kroeze.

Haar ouderlijk huis staat in Bathmen en daar heeft ze ook, van haar ouders, de basis van eventing geleerd.

Triatlon voor paarden ...

Een tak van de paardensport die je kunt vergelijken met een triatlon. De deelnemers moeten namelijk drie onderdelen uitoefenen, een dressuurproef, de cross country en het springparcours.

Talent ...

Inmiddels is Renske Kroeze een getalenteerde amazone die aan de start mag staan van een drie sterren wedstrijd als de Military Boekelo. 'Talent en hard werken hebben haar zover gebracht', aldus Marita Kroeze, de moeder van Renske.

Passie ...

'Ik ben zo gelukkig met wat ik doe. Natuurlijk ben ik er dag en nacht mee bezig maar het voelt niet als werk. Het is mijn hobby, mijn passie', aldus Kroeze.

Eigen foklijn ...

'Samen met mijn ouders hoop ik nog veel meer te kunnen ondernemen in eventing. Zo fokken we in Bathmen onze eigen eventingpaarden, die ik vervolgens mag trainen in Biezemortel, daar waar ik werk. We hopen in de toekomst succesvolle paarden te kunnen leveren. Allemaal mooie plannen maar de komende dagen focussen we ons op de Military Boekelo', aldus de jonge amazone.