Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Technologieconcern Thales in Hengelo
Foto: RTV Oost fullscreen

Thales bloeit en zoekt dringend technisch personeel

Geplaatst 10 okt 2017 - 18:51

Het gaat goed met Thales in Hengelo. Het bedrijf lijkt een gouden toekomst tegemoet te gaan. Dat is voor een groot deel te danken aan de internationale spanningen.

Thales heeft een nieuwe radar ontwikkeld, die nog beter vijandige raketten kan detecteren. In een paar minuten kan zo'n raket na de eerste detectie al vernietigd worden. "Wij moeten onze militairen veilig op missie kunnen sturen", zegt Thales-topman Gerben Edelijn in Overijssel Vandaag op TV Oost. Vroeger werd Thales soms een wapenhandelaar genoemd. "Dat klinkt stoer, maar dat willen we natuurlijk niet zijn. Wij leveren vooral veiligheid."

Ook al gaat het Hengelose bedrijf een gouden toekomst tegemoet, het is niet zo dat de orders nu binnenstromen. "Nee, we worden niet platgebeld. Zo makkelijk gaat dat niet. Maar veel Europese landen werken al jaren met onze systemen en sommige systemen zijn nu aan vervanging toe", zegt Edelijn. Aan de Verenigde Staten wordt niet geleverd. "De Amerikanen willen alles zelf maken en van niemand afhankelijk zijn."

Thales is dringend op zoek naar nieuwe mensen om aan de buitenlandse vraag te kunnen voldoen. Vooral software- en system-engineers zijn nodig.

Meer lezen over: