Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Christiaan Ballast en Roy van der Wal geven MMA-training in Oldenzaal
Foto: Melvin Winkeler fullscreen

Barbaarse kooivechten verdient beter imago

Geplaatst 12 nov 2017 - 17:00

Mixed Martial Arts, beter bekend als het kooivechten, moet een beter imago krijgen. Dat vindt sportschooleigenaar Christiaan Ballast uit Oldenzaal. 

"Er mag heel veel bij MMA," vertelt Ballast enthousiast. Samen met zijn vechtvriend en strafrechtadvocaat Roy van der Wal leert hij zijn sportschoolbezoekers de fijne kneepjes van de sport. "Het is een mix van allerlei verschillende vechtsporten en je mag elkaar zelfs met de benen verwurgen. Maar als je afklopt, stopt het gevecht."

Barbaars

In de kooi vechten de sporters regelmatig tot bloedens toe. "Veel mensen vinden het barbaars. Vooral vanwege de kooi waarin gevochten wordt." Maar volgens Ballast is de kooi juist veiliger dan een gewone boksring. "Ik ben regelmatig uit de ring gevallen. En dat is soms twee meter hoog. Bij een kooi heb je dat gevaar niet."

Thaise soap

Beide heren hebben op hoog niveau gesport en geven les in diverse vechtdisciplines. Van der Wal is momenteel zelfs in een Thaise televisiesoap te zien als kickbokser. "Het stond nog op mijn bucketlist om ooit als sporter mee te doen aan een film", lacht hij. 

Criminelen

Als strafadvocaat komt hij veel in aanraking met verdachten. Maar volgens hem is er bij vechtsportscholen niet meer geboefte dan bij andere sporten. "Bij de voetbal lopen ook hooligans. Dat is niet anders." Ballast is het met hem eens. "Wij hebben allebei netjes gestudeerd en ik richt mij met de sportschool ook op nette mensen." Volgens hem is het hoog tijd dat het imago verandert.