Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Motivator Ben Middelkamp vertelt over zijn nieuwe boek
Foto: RTV Oost fullscreen

Motivator Ben Middelkamp schrijft zelfs na dood zoon een positief boek

Geplaatst 06 dec 2017 - 18:30
Gewijzigd 11 dec 2017 - 10:11

Altijd ziet hij de zonnige kant in van het leven. En hij probeert dat ook op anderen over te brengen. Ben Middelkamp heeft weer een boek geschreven, dit keer over mental coaching voor sporters. Zelfs na de dood van zijn zoon Koen zoekt hij de positiviteit.

Afgelopen zomer pleegde Koen zelfmoord. Dat had enorme impact op het gezin. Toch probeert Ben er wat van te maken, het leven positief te zien en daar doet zijn hele gezin aan mee. "Het is elke dag wel vechten", zegt hij in Overijssel Vandaag. "Maar ik laat me niet beïnvloeden door negatieve gedachten."

Hij vindt dat je altijd moet proberen om het mooiste uit het leven te halen. "Wat zou je tegen de mensen om je heen zeggen als je zelf weg zou vallen? Dat ze wat van het leven moeten maken, het leven moeten vieren. Dan moeten we dat zelf ook doen. Al zal ik Koen natuurlijk altijd blijven missen."

In het nieuwe boek is een hoofdstuk gewijd aan Koen. Ook hij was enorm sportief. Samen met zijn broer had hij een sportschool in Hengelo. Het boek is opgedragen aan Annefleur Kalvenaar. De veldrijdster en mountainbiker uit Wierden overleed een paar jaar geleden na een zware val.