Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Oud Engels Straattheater Hengelo
Foto: Bart Eugelink fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 8, 9, 10 december

Geplaatst 08 dec 2017 - 09:30
Gewijzigd 14 dec 2017 - 09:46

Dit weekend staat Overijssel volop in het teken van kerst, kunst, winterwandelingen en historische taferelen. Geniet van het spektakel en kom alvast in kerstsfeer.

Brechtfestival Deventer

Het Brechtfestival Deventer, vernoemd naar dichter, theatermaker en socialist Bertolt Brecht (1898 – 1956), is een eindejaar-festival voor vrijdenkers en dwarsdenkers in de podiumkunsten en de literatuur. Het thema is ‘Omarm de diversiteit, overbrug tegenstellingen’. Onderwerpen als de klimaatverandering, het racisme, de oorlogsvluchtelingen zijn onderdeel van het festival. Bekijk het programma en de locaties.

Kerst en Kunst Ootmarsum

Zaterdag en zondag kun je genieten van 'Kerst en Kunst' in Ootmarsum. In het historische centrum wordt een magische kerstmarkt georganiseerd. Bekende kunstenaars, bijzondere lifestyle kraampjes, midwinterhoornblazers, koren, verwarmde terrassen, maar ook internationale gasten met spectaculaire optredens zorgen voor een onvergetelijke dag. En dit alles in een romantisch decor. De markt is op beide dagen open van 12.00 uur tot 18.00 uur.

 

Historisch Schouwspel Den Ham

Beleef zaterdag het Historisch Schouwspel in Den Ham en ga terug naar het jaar 1812. Het is een dolle boel op de Brink. De jaarmarkt wordt gehouden, in het dorp is een familie aan lager wal geraakt en wordt de inboedel verkocht, ook de slachter en de potstal ontbreken niet. Het begint om 13.00 uur bij de Hammertoren en duurt tot 20.00 uur.

 

Winterwandeling Vasse

Wat gebeurt er in de winter in de natuur? Op die vraag geeft de gids van Landschap Overijssel zaterdag antwoord tijdens de winterwandeling. Hij neemt je mee naar mooie plekken in het Dal van de Mosbeek en vertelt je alles over de winterperikelen in de natuur. De wandeling start bij Infocentrum IJs & Es in Mander. De wandeling begint om 14.00 uur en duurt ca. 2,5 tot 3 uur. Tip: trek stevige schoenen en warme kleren aan.

 

Oud Engels Straattheater Hengelo

Zondag is de wijk Tuindorp in Hengelo het toneel voor het Oud Engels Straattheater rondom het C.T. Storkplein. Alles in de stijl rond 1900. Kindertheatergroep Barst speelt scenes uit de musical Oliver en Scrooge, er is een verhalenvertelster, je komt de ganzenhoedster tegen, schoorsteenvegers, wasvrouwen, doodgravers en zakkenrollers. Laat je in oud-Engelse stijl op de foto zetten, geniet van de goochelvoorstelling en struin langs de kramen met lekkernijen en snuisterijen.  

Kastelenwandeling Diepenheim

Diepenheim is zondag hét decor van de jaarlijkse kastelenwandeling en kerstmarkt. Er zijn twee routes uitgezet van circa 8 en 15 km. De routes worden bewegwijzerd en gaan zowel over verharde als onverharde wegen. Starten kan tussen 10.00 en 13.00 uur bij het Ottenhuis. Breng ook een bezoek aan de kerstmarkt tussen 12.00 en 17.00 uur in het centrum van Diepenheim, ga shoppen of bezoek de galeries.

 

 Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: