Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
NK traplopen
Foto: RTV Oost fullscreen

In 123 seconden boven op de Alphatoren in Enschede

Geplaatst 10 dec 2017 - 21:05
Gewijzigd 27 dec 2017 - 13:30

Dit weekend was de 101 meter hoge Alphatoren in Enschede alweer voor de tiende keer het toneel voor het Open Nederlands Kampioenschap Traplopen. Doorzettingsvermogen, karakter en een redelijke conditie zijn dé ingrediënten waarmee de deelnemers de top van de hoogste woontoren van Overijssel kunnen bereiken.

28 verdiepingen, 456 traptreden en een te kloppen tijd van 1 minuut en 53 seconden. Al benadrukt organisator en bewoner van de toren Aad Bakker wel dat het vooral een recreatief gebeuren is. "De snelste man is onder de 2 minuten boven, maar gemiddeld doet iemand er zo'n 4 minuten over. Door de verzuring in de benen ga je vanzelf langzamer lopen. Met behulp van de trapleuning kom je dan al puffend en hijgend aan op de 28e verdieping. Het is vooral een leuk tijdverdrijf."

Geen record
Behalve de strijd om de titel snelste traploper en loopster van Nederland, werd ook dit jaar ook weer gestreden om de titel snelste brandweerman. Deze helden legden het parcours met volle bepakking en perslucht af. Records zijn er deze editie helaas niet verbroken. De snelste man had 2 minuten en 3 seconden nodig om alle 456 treden af te leggen.