Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Dickens Festijn Deventer
Foto: Mathijs Langkemper fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 15, 16, 17 december

Geplaatst 14 dec 2017 - 13:00
Gewijzigd 18 dec 2017 - 10:10

Overijssel is volop in kerst- en wintersfeer. Een verhaal van de zandtovenaar in Hardenberg, Christmas Carol Singers in Deventer, en een Disney kerstparade in Almelo.

3-daags Kerst Event Hardenberg

Tot en met zaterdag is de Markt in Hardenberg omgetoverd tot een romantisch kerstdecor. Onder meer een levende kerststal, veel muziek, lekker eten en drinken, kerstartikelen, graffiti, live outdoor-cooking, de kerstman in zijn arrenslee en een kerstverhaal door de Zandtovenaar. Donderdag en vrijdag open vanaf 16.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur. 

RTV Oost SchlagerSymphonica Enschede

Kom vrijdag naar de 1e editie van de RTV Oost SchlagerSymphonica in Hangar 11 in Enschede. Een all-in schlager-meezingfeest met een groot symfonisch orkest en heel veel schlagersterren. Lass die Sonne in dein Herz en zing mee met Die Gruppe Wind, Schlagerboyband VoXXclub, Massada, Otto Lagerfett, Die Tolle Leute, Annabel Anderson, Folkert Hans, Wendy Kokkelkoren en Edda. De zaal is open vanaf 19.30 uur.

Dickens Festijn Deventer

Heren op hoge fietsen rijden door smalle steegjes, Christmas Carol Singers gaan van deur tot deur en keurige dames met hoge hoeden flaneren door de straten. Dit weekend herleeft de 19e eeuwse Engelse stad van Charles Dickens weer in het historische Bergkwartier van Deventer. Ruim 950 personages uit de beroemde boeken komen tot leven tijdens het Dickens Festijn. Zaterdag en zondag te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

 

Kerst in Oud-Kampen

De sfeervolle binnenstad van Kampen verandert zaterdag en zondag in een groot openluchttheater tijdens Kerst in Oud Kampen. Geniet van de kerstmarkt, verrassende straattheateracts, levende standbeelden, muziek, etalageacts, historische doorkijkjes naar een ver verleden en persoonlijke ontmoetingen met de personages uit Charles Dickens' kerstverhalen. De meeste winkels zijn op zaterdagavond geopend tot 21:00 uur.

 

Winters Almelo

In Almelo zaterdag en zondag geen Dickens maar Disney. Het hoogtepunt is de grote kerstparade met de kerstman, de kerstvrouwtjes, engelen op stelten en personages uit Disneyverhalen. Zo zal Assepoester in haar eigen koets meerijden, maar ook Belle en het Beest, Mickey en Minie Mouse, Goofy, Donald Duck , Aladin, Winie de Poeh en Tijgertje, de zeemeermin, Alice uit Wonderland en Doornroosje zijn van de partij. De parade komt langs om 13.00 uur, 14.30 uur en een verlichte parade om 16.30 uur.

 

3 J’s Acoustic Christmas Zwolle

De 3 J’s geven morgen een intiem kerstconcert zonder toeters en bellen in Schouwburg Odeon in Zwolle. Acoustic Christmas! Een kleine akoestische band, een sfeervol theaterpodium en het traditionele kerstrepertoire van o.a. Frank Sinatra, Dean Martin, Elvis Presley en The Cats. De drie troubadours uit Volendam hebben een voorliefde voor deze klassiekers en dat komt in deze show goed tot z’n recht. Het begint om 14.30 uur.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: