Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Memoires van een Maagd
Foto: eigen foto Ina Brouwer fullscreen
de crew van Memoires van een Maagd
Foto: eigen foto Ina Brouwer fullscreen

Memoires van een maagd - Maria vertelt

Geplaatst 14 dec 2017 - 15:19
Gewijzigd 14 dec 2017 - 15:23

Hoe zou het zijn om bij Maria aan tafel te zitten? En eens van haar te horen hoe het was? Het leven, de aanbidding, een kind verliezen? 

Theatermaker en actrice Magda Nij Bijvank kruipt in de sfeervolle voorstelling Memoires van een Maagd, in de huid van Maria.

 

De voorstelling is een reprise, nu op het Twentse platteland, in de kapel van de Zwanenhof in Zenderen. Een prachtige sfeervolle setting, waar een lange tafel zal staan en Maria verschijnt en vertelt, hoe het is om Maria te zijn. 

Fenomenaal goed in vergeving

'Ze vertelt over verering, hoe het is als iedereen je wil aanraken en de onderkant van de jurk helemaal verslijt, door al die vingers. Dat ze fenomenaal goed is in vergeving, maar eigenlijk niks zegt. En dat zij natuurlijk nooit klaagt, want als zij al begint, waar moeten al die mensen dan heen met hun sores en ellende.' 

Ze schenkt wijn, deelt brood en doet haar verhaal. Gewoon, het verhaal van een moeder, van een vrouw.  Zanger Tom Grondman en saxofonist Niels Bijl vullen Maria aan met muziek. Gregoriaans, een Pater Noster, een Ave Maria, maar zelfs Sting en West Side Story's Maria. 

Diensten voor gelovigen en ongelovigen

Magda Nij Bijvank organiseert ook ieder jaargetijde een Dienst voor Gelovigen en Ongelovigen. Ook hier blijkt er grote behoefte om het leven in een dienst te vieren en te overdenken. De Herfstdienst is uitverkocht gevierd, dat zal ook zo gaan met de tweede Winterdienst binnenkort, met Han Pape als speciale gast. 

De voorstellingen Memoires van een Maagd zijn op zaterdag 16 december, maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 december, in de Zwanenhof in Zenderen. Collega Inga Tjapkes besteedde er op tv ook aandacht aan.

Zondag 17 december in Hoogtij