Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Crossloop op het Hulsbeek in Oldenzaal
Foto: RTV Oost fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 19, 20 en 21 januari

Geplaatst 19 jan 2018 - 15:06
Gewijzigd 23 jan 2018 - 13:52

Wandelen door de rietvelden in De Wieden, naar de expositie van Neo Rauch, lachen met Lieve Bertha, een middagje docu’s kijken of rondjes rennen in Oldenzaal? Zomaar wat tips voor dit weekend.

Rietsnijders in De Wieden

In De Wieden staat zo’n 1200 hectare riet. Rietsnijders zijn nu volop aan het werk in De Wieden. Zaterdag is er een wandeling over het laarzenpad waarbij de gids vertelt over dit oude ambacht. Het laarzenpad loopt door rietvelden, moerasbos en door het open veld. Tijdens de wandeling moet je jezelf viermaal met een pontje naar de overkant van de sloot trekken. Het pad kan zeer drassig zijn. De wandeling begint bij bezoekerscentrum De Wieden in Sint Jansklooster om 12.30 uur.

 

Expositie: Neo Rauch in Zwolle

Zondag start bij Museum de Fundatie in Zwolle de expositie van 'Neo Rauch' onder de naam: Dromos, 25 jaar schilderijen 1993-2018.  Neo Rauch (Leipzig, 1960) is één van de belangrijkste kunstenaars van dit moment. De expositie telt meer dan 60 schilderen die start bij de eerste solotentoonstelling van Neo Rauch in 1993 bij Galerie Eigen + Art in Leipzig en geeft een precies beeld van de ontwikkelingen in zijn oeuvre tot nu toe.

 

Lieve Bertha in Zwolle

De lefgozers van Lieve Bertha zijn spontaan en recht voor z’n raap. Met veel humor en lef staan ze zaterdag om 20.30 uur in Zwolle op de bühne bij Schouwburg Odeon. Ze maken geen cabaret, geen film, geen popmuziek. En toch ook allemaal wel. Het gaat over hun eigen worstelingen met het leven en de liefde tot waargebeurde verhalen van mensen om hen heen, dus het zou zomaar kunnen gebeuren dat je ineens sterk het idee hebt dat het liedje over jou gaat.

 

Best of IDFA 2017 in Enschede

Zin om een hele middag lang de beste en meest actuele documentaires te kijken? Dat kan zaterdag en zondag in Enschede bij Concorida tijdens de Best of IDFA 2017 tour. De aftrap is om 12.15 uur met As We're Told (Special Jury Award for Short Documentary), gevolgd door de openingsfilm van IDFA 2017: Amal. Na de pauze  'The Other Side of Everything' (award for best feature length documentary) en om 17.10 uur de laatste  van deze middag; Piripkura (Human Right Award).

 

Hulsbeekcross Oldenzaal

Lekker rennen met of zonder hond? Zondag is er een uitdagende crossloop in recreatiepark Het Hulsbeek in Oldenzaal. De run zonder hond start om 11.00 uur met een keuze in de afstanden 6, 9 of 12 kilometer. Om 12.00 uur kun je met je hond starten op de 3 of 6 kilometer. Welke afstand je ook loopt.. je loopt altijd ronden van 3 kilometer, dus zorg voor veel publiek en laat je flink aanmoedigen.

 

Excursie: Winterbomen Enschede

Ga zondag mee met de excursie ‘Winterbomen’. Ontdek alles over de bomen rondom Hof Espelo in Enschede. De wortels van bomen zijn via schimmeldraadjes aan elkaar verbonden en zo wisselen bomen informatie en zelfs voedingsstoffen met elkaar uit. Hele bossen staan op die manier met elkaar in verbinding. Tijd om de woudreuzen van Hof Espelo eens goed te bekijken tijdens een wandeling van 1,5 a 2 uur. Het begint om 13.30 uur bij bezoekerscentrum Koetshuis van Hof Espelo.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

 

 

 

Meer lezen over: