Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Nieuwjaarsvliegeren Twenterand
Foto: Nieuwjaarsvliegeren Twenterand fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 26, 27, 28 januari

Geplaatst 25 jan 2018 - 14:34
Gewijzigd 02 feb 2018 - 09:17

Er is weer veel te doen dit weekend in Overijssel. Het is Nationaal Theaterweekend, de Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Er wordt gevliegerd, gewandeld en muziekliefhebbers kunnen speuren tussen talloze platen en CD’s.

Nieuwjaarsvliegeren Twenterand

Zaterdag gaan talloze bijzondere vliegers de lucht in tijdens het Nieuwjaarsvliegeren Twenterand in Westerhaar. De vliegeraars zijn deze winter bezig geweest om nieuwe creaties te maken voor het nieuwe jaar en in Westerhaar wordt het nieuwe vliegerseizoen feestelijk geopend. Kom kijken vanaf 10.30 uur in het weiland bij De Johanneshoeve aan de Dalweg 39 in Westerhaar.

 

Nationaal Theaterweekend

Dit weekend is het ’t Nationaal Theaterweekend. Ook in de Overijsselse theaters zijn vrijdag, zaterdag, zondag leuke voorstellingen te zien die variëren van toneel, muziek, dans, opera, cabaret, musical, en jeugdtheater voor een prijs van €10,- per ticket. Op OverUIT zie je alle Overijsselse theaters en voorstellingen die deelnemen aan het weekend met een TIP-vermelding.

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen zijn in volle gang. Ook in Overijssel wordt er flink gelezen. Zaterdag is er bij Waanders In de Broeren een kleur- en voorleesfeest met Harmen van Straaten. ‘Hé, wie zit er op de wc?’ is het verhaal dat hij zal voorlezen. Ook wordt het prentenboek van het Jaar 2018 ‘Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup gelezen. Aanvang 14.30 uur en het duurt tot 16.00 uur.

 

Indoor Tractor Pulling Zwolle

IJsselhallen Zwolle wordt zaterdag omgetoverd tot een wedstrijdbaan voor Indoor Tractor Pulling. Deelnemers uit de Grand National klassen verschijnen aan de start. Bij de pulls moeten de machines over de 85 meter lange baan zo ver mogelijk een verzwaarde sleepwagen vooruit trekken. Daarmee moeten ze de felbegeerde “full pull” halen. Om dit te halen is een enorme krachtexplosie nodig.

Wil je dit spektakel aanschouwen? Dat kun tussen 11.00 en 22.00 uur

 

Platen- en CD markt Hengelo

In Metropool Hengelo is zondag een platen- en CD markt. Liefhebbers kunnen een middag snuffelen tussen duizenden lp’s, cd’s, singles en dvd’s op de platen- en cd beurs. Leuk voor iedereen die net begint met het aanleggen van een verzameling maar ook voor mensen die al een behoorlijke berg collectors items in de kast hebben staan.  Het aanbod is groot en gevarieerd en er staan niet alleen professionele verkopers maar ook particulieren. De zaal gaat open om 11.00 uur.

Geluidswandeling in Diepenveen

Zondag organiseert kunstenaar Jeroen Diepenmaat een geluidswandeling op Natuurderij Keizersrande. Diepenmaat laat horen hoe het landschap in de winter klinkt. Hij neemt de bezoekers mee op een ontdekkingstocht naar de geluiden van het landschap die hij opvangt met een richtmicrofoon. Deelnemers krijgen een cd mee naar huis waarop de geluidscompositie is vastgelegd. De wandeling duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Wel even opgeven.

  

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

 

 

Meer lezen over: