Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Verkoop Kostuums Nederlandse Reisopera
Foto: RTV Oost fullscreen

UIT-tips voor het weekend van 2, 3, 4 februari

Geplaatst 01 feb 2018 - 17:18
Gewijzigd 08 feb 2018 - 12:59

Zin in een carnavalsfeestje? Wil je een kledingstuk van de Nederlandse Reisopera bemachtigen? Ben je liefhebber van Karpers en modeltreinen en wil je inspiratie? Heb je een neus voor unieke oude spullen of wil je liever een koude neus halen? Het kan allemaal dit weekend in Overijssel.

Carnavalsoptocht Albergen

Dit weekend barsten de eerste carnavalsactiviteiten los. Vrijdag in Enschede, Delden en Nijverdal. Op zaterdag diverse carnavalsoptochten, een tetterfestival in Lonneker en een carnavalsmis in De Lutte en Losser. En op zondag om 12.00 uur de Grote Twentse Carnavalsoptocht van de Alberger Bökke, waar zo'n tienduizenden mensen op af komen. (Vanaf 12.45 uur ook te volgen bij RTV Oost). Verder op zondag een open dag in de Carnavalsloods Losser en een carnavalsoptocht in Glanerbrug. 

Carp Zwolle

Liefhebbers van karpers kunnen dit weekend naar Carp Zwolle in de IJsselhallen. Of je nu een beginner of ervaren karper visser bent, tijdens Carp Zwolle zijn nationale en internationale experts aanwezig om bezoekers de fijne kneepjes van het karper vissen bij te brengen. Een beurs met de nieuwste gadgets, het beste materieel en tal van demonstraties en lezingen van experts. De beurs is vrijdag, zaterdag en zondag geopend vanaf 09.00 uur.

Verkoop kostuums Reisopera Enschede

Zaterdag organiseert de Nederlandse Reisopera een openbare verkoopdag van honderden kostuums, pruiken en rekwisieten die gemaakt zijn in eigen ateliers. Leuk om te gebruiken in een voorstelling, om te dragen bij een feest of om aan te doen bij carnaval. De unieke stukken komen o.a. uit Der Ring des Nibelungen, L’heure espagnol en La traviata. Al vanaf € 5,- kun je een ‘original’ bemachtigen. Bekijk de uitzending van RTV Oost over deze verkoop.  Aanmelden voor de verkoopdag is verplicht. 

Steenwijker Modelspoordagen

‘De Meenthe’ in Steenwijk staat zaterdag en zondag in het teken van de Modelspoordagen. Modelspoorders uit de regio laten hun treinen door prachtig gebouwde landschappen rijden en staan bezoekers graag te woord. Er zijn zowel treinen als onderdelen te koop en er worden diverse workshops gegeven. Direct een net gekochte trein testen? Ook dat kan op de beurs. Beide dagen geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Koude neuzen Wandeling

Zondag een koude neus halen? Wandel mee met een natuurgids en geniet van de winter op de Sallandse Heuvelrug. Er is genoeg te zien en ontdekken in het winterse bos: het eerste, voorzichtige zingen van vogels, de knoppen die al iets dikker worden. Maar misschien zijn er nog geen tekenen van het voorjaar en laat koning winter zich nog even van zijn koude kant zien. De wandeling start om 14.00 uur bij het BuitenCentrum van Staatsbosbeheer in Nijverdal. Wel even aanmelden.

 

Vliegveldmarkt Enschede

Zaterdag en zondag is er in Hangar 11 op het Vliegveld Twente in Enschede een Vliegveldmarkt.

Ben je verzamelaar en wil je ook je verzamelingen compleet krijgen? Munten, postzegels, klokken, zilver en verzilverd, porselein, glas, archeologische vondsten, schilderijen, poppen, groovy vinyl platen, ansichtkaarten....er is van alles te vinden. In de 9.000 vierkante meter overdekte hangar staan zo’n 300 standhouders.  De markt is beide dagen open van 09.00 tot 16.00 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.