Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Bas van Velzen
Foto: Bert Eeftink fullscreen

Bas van Velzen uit Zwolle voetbal-commentator E-Divisie

Geplaatst 05 feb 2018 - 12:19
Gewijzigd 05 feb 2018 - 13:11

Zijn fabuleuze vrije trappen zijn wereldberoemd maar Bas van Velzen heeft zijn horizon inmiddels verbreed. De jonge Zwollenaar is tegenwoordig voetbalcommentator en analyticus voor Fox-Sports. Voor de E-Divisie, een virtuele competitie waarin alle achttien Eredivisie-clubs vertegenwoordigd worden door zogenoemde E-Sporters.

BN-er

Door wedstrijden tegen elkaar te spelen op FIFA 18 strijden de gamers om het landskampioen op het virtuele veld.

De E-Divisie is te zien op Fox-Sports en YouTube en heeft honderd-duizenden volgers. Dat maakt Bas meteen een BN-er, zeker onder het jonge publiek dat hem online volgt.

“Ik word wel eens aangesproken ja”,  zegt hij bescheiden. En zijn ster is nog altijd rijzende. Zo maakt hij ook regelmatig videovlogs, waarbij hij langsgaat bij bekende voetballers of waarbij hij één van de sterren van Fox een dagje volgt. Zo “stalkte” hij onder andere televisiepresentator en verslaggever Helène Hendriks.

Liverpool

Toch wordt Bas ook nog altijd geprezen om zijn fluwelen traptechniek. De balvirtuoos krult met groot gemak ballen in de kruising. Zijn filmpjes op YouTube gingen de hele wereld over. “Ik heb dat zelfs in Engeland mogen demonstreren voor de spelers van Liverpool. Een prachtige ervaring”.

Naast zijn werk voor YouTube en Fox maakt Van Velzen ook nog (rap)muziek. “Eind februari komt er een E.P. (Extented Play) van me uit”. Het kan kennelijk niet op voor de creatieve Zwollenaar.  “Ik doe graag leuke dingen. En hoe mooi is het dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken”.

Meer lezen over: