Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
In de Ijsselhallen in Zwolle is er de handwerkbeurs
Foto: OverUIT fullscreen

OverUIT-tips voor het weekend van 16 , 17, 18 februari

Geplaatst 16 feb 2018 - 12:00
Gewijzigd 22 feb 2018 - 11:55

Ook dit weekend is er weer genoeg te beleven. Liefhebbers van retro games halen hun hart op in Zwolle, in Borne is er een lezing van schrijver en uitgever Leo Klaver en Gerard Alderliefste geeft een concert in De Bult.

Lezing Leo Klaver Borne
Schrijver en uitgever Leo Klaver geeft vrijdag een lezing in de Bornse Synagoge. Eind 2016 liep Klaver de pelgrimsroute vanuit Nederland naar Santiago de Compostela, waar hij momenteel een boek over schrijft. Tijdens de lezing vertelt hij over zijn reis aan de hand van beelden en onder begeleiding van gitaarmuziek. De lezing begint om 20.00 uur.

Gerard Alderliefste in De Bult

Gerard Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts. In het andere is hij muzikant. Vrijdagavond combineert hij deze twee met een concert en een college bij Huis ten Wolde in De Bult. Gerard zingt en speelt zijn eigen liedjes of die van anderen in het Frans en het Nederlands. Ook houdt hij een theatercollege over partydrugs en verslaving. Aanvang 20.00 uur.

Toneel: Achter het Huis Hengelo
In schouwburg Hengelo is zaterdagavond de theatervoorstelling "Achter het huis" te zien. Het stuk is gebaseerd op de dagboeken van Anne Frank en laat zien wat het onderduikadres met de ontwikkeling van het jonge meisje doet. Voor aanvang is er een inleiding, waar in wordt gegaan op de keuzes van de schrijver en regisseur van het stuk. De inleiding begint om 19.00 uur. De voorstelling start om 20.00 uur.

Handwerkbeurs Zwolle
Tot en met zondag is in de IJsselhallen Zwolle een handwerkbeurs. De 220 kraampjes hebben voor elk wat wils: breien, haken, kantklossen, kralen en sieraden en meer. Ook worden er diverse demonstraties en workshops gegeven en zijn er bloggers- en ontwerppleinen. De beurs is te bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. (Op zondag tot 16.00 uur)

Rondleiding Natuurmuseum Holterberg Nijverdal
Op zondag is er speciaal voor kinderen een rondleiding in Natuurmuseum Holterberg. Duik met een gids in de bijzondere geschiedenis en de verhalen van één van de oudste natuurmusea van het land. Een unieke gelegenheid om een kijkje achter de schermen van het natuurmuseum te nemen in een diorama en het depot. Er zijn onder andere levensgrote kijkdozen die een blik op de dierenwereld geven. Ook ouders zijn welkom. De excursie begint om 11.00 uur.

Retro Game Convention Zwolle
Nostalgische tijden herbeleven? Dat kan in ‘De Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle’ zondag tijdens de Retro Game Beurs. Er zijn meer dan 200 tafels vol met games en accessoires van nu en vroeger. Games spelen kan natuurlijk ook. De beurs is open van 10.00 tot 15.30 uur.
http://www.overuit.nl/dagje-uit/retro-game-convention-zwolle/detail.aspx?id=1560483&ds=lijstview


Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.