Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Palmpasen
Foto: RTV Oost fullscreen

OverUIT-tips voor het weekend van 23, 24 en 25 maart

Geplaatst 22 mrt 2018 - 12:05
Gewijzigd 30 mrt 2018 - 10:58

Palmpasenoptochten, culinaire verrassingen in Steenwijk, carnavalshits in Lemelerveld en de Snuffelmarkt in Zwolle: er is dit weekend voor iedereen iets leuks te doen.

Proef Steenwijkerland

De Meenthe in Steenwijk staat vrijdag met 'Proef Steenwijkerland' bol van culinaire verrassingen, drankjes en entertainment. De sporthal is omgebouwd tot culinair theater waar diverse restaurants de gasten hun specialiteiten voorschotelen. De opbrengst gaat naar een goed doel.

 

Crea Weekend Voorjaar Hardenberg

Creatievelingen kunnen vrijdag t/m zondag hun hart ophalen tijdens het 'Crea Weekend Voorjaar'. Van sieraden tot haakmateriaal, van stoffen tot stempels, van decoratie tot keramiek, van wol tot mozaïek en van vilt tot keramiek en meer. Een gezellig dagje uit, voor jong en oud dat volop hobby-inspiratie biedt. 

 

Gildehaus Dinkelloop, De Lutte

Sportief bezig zijn op de zaterdag? Dan kan in De Lutte met de 'Gildehaus Dinkelloop'. Om 09.00 uur start de duurloop bij Café/Zalencentrum De Vereeniging. Deelnemers kunnen kiezen uit 19km of 36km en aanmelden kan 15min voor aanvang. Na afloop wacht er een kop koffie met een krentenbol.

 

Noazeveravond met de Sprokkelaars in Lemelerveld

Zaterdag is het nog één keer tijd voor complete carnavalsgekte. Om 21.00 uur begint bij Reimink in Lemelerveld de Noazeveravond. DJ Pim Pot vraagt voor de laatste keer het carnavalsbeest in jezelf naar boven te halen op deze gratis avond waar iedereen welkom is.

 

Meerdere Palmpasenoptochten in Overijssel

Pasen is in zicht, dus zijn er dit weekend weer een aantal palmpasenoptochten in de regio.  Elk kind t/m 12 jaar mag meedoen.  Op zaterdag zijn er optochten in Den Ham, Hellendoorn, Hardenberg en Lutten. In Boskamp en Lonneker houden ze de optocht op zondag.

 

Snuffelmarkt Zwolle

Kom zondag rondstruinen op de Snuffelmarkt in de IJselhallen in Zwolle. Alle ingrediënten voor een geslaagde snuffeldag zijn aanwezig. Op de markt is van alles te vinden. Van servies en speelgoed, tot aan gereedschap en kleding. De markt is van 09.00 uur tot 16.30 uur geopend.

 

Engelse Mijlenloop Haaksbergen

Zondag is er een Engelse Mijlenloop in Haaksbergen. Het parcours trekt door het buitengebied van Haaksbergen. Er is een loop van 5 Engelse Mijl en één van 10 Engelse Mijl. Voor 10 t/m 16 jarigen is er een speciale jeugdloop van 2km. Ook de allerkleinsten worden niet vergeten en kunnen na afloop een parcours met hindernissen lopen rond de kerk. 

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: