Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Sail Kampen 2018
Foto: Tennekes fullscreen

UIT-tips voor het Paasweekend 2018

Geplaatst 30 mrt 2018 - 11:00
Gewijzigd 05 apr 2018 - 12:01

Het paasweekend staat voor de deur. Extra veel tijd dus om erop uit te gaan en te genieten van alles wat er te doen is in Overijssel. Sail Kampen, paaskermis, paasvuren en paasparty's. Fijne Pasen!

Sail Kampen

Beleef Sail Kampen 2018 en kom dit paasweekend genieten van zeilschepen, muziek, theater en veel gezelligheid. De mooiste zeilschepen uit binnen- en buitenland zijn te bewonderen aan de kade. Er worden demonstraties gegeven, de Hanzegeschiedenis komt tot leven en er zijn doorlopend optredens van shantykoren, straatartiesten, dweilorkesten, komieken en levende standbeelden. Bekijk het programma op OverUIT.

‘Mooi Weer Vandaag’ Zwolle

In Schouwburg Odeon in Zwolle komt vrijdag de wens uit van Bram van der Vlugt. Hij is groot liefhebber van de tragikomedie ‘Mooi weer vandaag’ van David Storey. Bram van der Vlugt wilde dit stuk graag op het toneel brengen en dat is gelukt. Hij speelt zelf een van de psychiatrische patiënten die op het terras van de psychiatrische kliniek voortdurend praten over het weer en andere halve gesprekken voeren. De vraag is of de vier hier vrijwillig zitten. Aanvang 20.00 uur.

'De Passie' Mariaparochie

Vrijdag wordt tijdens ‘De Passie’ in Mariaparochie de kruisweg van Jezus van Nazareth herdacht. Er is een wandeling van 3,5 kilometer door Harbrinkhoek en Mariaparochie waarbij wandelaars aan vergelijkbare momenten op hun eigen levensweg kunnen denken. Vertrek is om 18.30 uur achter basisschool St. Alphonsus. Om 19.30 uur wordt De Passie vervolgd met muziek in de kerk.  

 

Paaskermis Deventer

Het is een traditie: ‘Paaskermis’ in Deventer op het Platvoet evenemententerrein. Vanaf vrijdag kunnen kermisliefhebbers een week lang genieten in de Crazy Shake, de Polyp, Para Jump, Boosters en het Boobytrap Hotel XXL. Voor de kleintjes zijn er attracties als de rupsbaan en een kinderzweefmolen. De kermis duurt tot en met zondag 8 april.

 

Motormarkt Hardenberg

Motorliefhebbers kunnen zaterdag hun hart ophalen tijdens de Motormarkt in Hardenberg. Manage Hoogenweg staat deze dag vol met gebruikte en nieuwe onderdelen, klassieke en antieke motoren en bromfietsen. Met meer dan tienduizend vierkante meter behoort de Motormarkt Hardenberg tot een van de grootsten van Nederland. De markt opent om 08.00 uur en duurt tot 16.00 uur.  

 

Paasvuren in Overijssel

Eerste en Tweede Paasdag worden in Overijssel zo’n 140 paasvuren ontstoken. Een mooie traditie die het begin van de lente in luidt. RTV Oost is live aanwezig bij het Paasvuur Dijkerhoek in Holten. RTV Oost gaat in gesprek met bouwers en duikt in de geschiedenis van de vuren en de bijbehorende tradities. Ook is er aandacht voor de tweestrijd tussen de Overijsselse buurtschappen van Espelo en Dijkerhoek. De uitzending ‘Poasboakes’ begint 1 april om 19.30 uur op TV Oost. De meeste paasbulten worden rond 20.00 uur ontstoken. OverUIT heeft een overzicht gemaakt van alle paasvuren in Overijssel.

Paasparty’s in Overijssel

Wie zin heeft in een feestje tijdens de paasdagen heeft volop keuze in Overijssel. De Paasparty in Bentelo is uitverkocht maar er zijn nog kaarten voor onder meer Paaspop Albergen, De Paaskroeg in Geesteren, 'Poas Bloas Festival' en 'Happy Easter Jazz' in De Lutte. Kijk op OverUIT naar alle muziekfeesten op Eerste Paasdag en Tweede Paasdag.

 

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: