Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Koningsdag in Overijssel
Foto: RTV Oost fullscreen

OverUIT-tips voor het weekend van 27, 28 en 29 april

Geplaatst 26 apr 2018 - 11:00
Gewijzigd 01 mei 2018 - 16:51

Koningsnacht, Koningsdag en aansluitend het weekend waarin van alles is te doen: Het Middeleeuws Ridderspektakel net over de Duitse grens, een dartoernooi, wandelen op de Lemelerberg en op zondag een Open Joodse Huizendag in Deventer met achter elke deur een verhaal.

Koningsnacht Overijssel
Om Koningsdag alvast in te luiden is er donderdagavond al van alles te doen in Overijssel. Geniet in Deventer vanaf 18.00 uur gratis van DJ's als Dyna, Freddy Moreira en Giocatori. In Enschede is op het terrein van de Universiteit Twente een gratis festival vanaf 19.00 uur. Onder andere Tony Junior, Frans Duijts, Lady Bee en The Party Animals treden op. Maar er is op nog zoveel meer plekken meer een feestje te vieren. Bekijk hier alle koningsnacht party’s.

Koningsdag Overijssel
Vrijdag kleurt heel Overijssel Oranje en bast het feest los. Overal in de provincie zijn kleedjesmarkten, sporttoernooien, muziek, activiteiten voor kinderen, puzzel-, wandel-, en fietstochten en volop gezelligheid voor jong en oud. Weten wat er te doen is in onze provincie? Bekijk dan het handige overzicht.


Middeleeuws Ridderspektakel Bad Bentheim
Vier dagen lang staat het centrum van Bad Bentheim in het teken van het Middeleeuws Ridderspektakel. Net over de Duitse grens zijn er ridderternooien, is er een middeleeuwse markt met acrobaten, goochelaars en kunstenmakers en op maandag is er een riddertoernooi dat prachtig is verlicht door fakkels. Het toernooi wordt afgesloten met een grote vuurwerkshow. Check de openingtijden en ticketverkoop online.

Rob de Nijs Hardenberg
Rob de Nijs wordt 75! En al 35 jaar reist hij langs de theaters in Nederland en België. Dat zijn ingrediënten voor een Jubileum-concert. Zaterdag in De Voorveghter in Hardenberg. Kort geleden werd hij onderscheiden met de Radio 5 Oeuvreprijs. In deze nieuwe theatertour laat De Nijs alle hoeken van zijn muzikale veelzijdigheid zien en tal van zijn klassiekers zullen de revue passeren. De voorstelling begint om 20.15 uur.

Stiepelwandeling Buurse
Loop zaterdag of zondag de wandelmarathon (of een kortere afstand) in de natuur van Haaksbergen en Buurse. De route gaat door het Witte Veen, natuurreservaat het Haaksbergerveen en het Buurserzand, die in de lente bekend staan om hun “kikkerconcerten” en om de ongerepte natuur. De route is bepijld en er is een routebeschrijving met bezienswaardigheden. Afstanden varieren van een wandelmarathon van 42,195 km tot 5 kilometer. Starten kan vanaf 08.00 uur bij zalencentrum Winkelman in Buurse.

Open Joodse huizen
Bewoners van toen en nu, nazaten, buren en belangstellenden vertellen verhalen over het joodse leven in de Tweede Wereldoorlog: dat is waar het tijdens Open Joodse Huizen dag omgaat. Zeven adressen openen hun deuren in het centrum van Deventer. Om 15.00 uur is iedereen welkom in café Nieuw Zondag / Yaren aan de Rielerweg 2. Vanaf hier zijn de huizen te bezoeken.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: