Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Dutch Darts Masters
Foto: RTV Oost fullscreen

Dauwtrappen of koopjesjagen in het Hemelvaartweekend

Geplaatst 09 mei 2018 - 10:00
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Pomp je fietsbanden op voor een oeroud voorjaarsritueel, dans bij Jody Bernal of speur naar koopjes op de rommelmarkt. Het Hemelvaartweekend is onderweg! 

Zomerfeesten de Hoeve

"Que si, que no. Que nunca te decides!" Zit het alweer in je hoofd? Achttien jaar geleden scoorde Jody Bernal een dikke hit met het nummer. De kans bestaat dat je het dit weekend weer live gaat horen, want Jody Bernal komt naar de Zomerfeesten in St. Isidorushoeve. Ook Di-rect, Rowwen Hèze en The Euros zijn op Hemelvaartsdag van de partij. Bekijk hier de complete line-up voor donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag. 

 

Dauwtrappen: een levende traditie

Fietsminnend Overijssel stapt op Hemelvaartsdag weer vroeg op de fiets. In Bathmen kun je bijvoorbeeld meedoen aan een Hemelvaartfietstocht, net als in Hellendoorn en Ypelo. Ben je onderweg in Twente en toe aan een pauze? In Deurningen kun je de benen strekken op het Dauwtrapfeest. Wandelaars komen ook aan hun trekken. Vroege vogels kunnen om 05.00 uur samen met een gids van Staatsbosbeheer op pad over de Sallandse Heuvelrug. Meer informatie vind je hier

Dauwtrappen op Hemelvaartsdag - fotograaf: RTV Oost / Ina Brouwer

Hemelvaartsmarkt

Voor leuke tweedehands koopjes ben je donderdag in Haaksbergen aan het juiste adres. Op de markt in het centrum worden kraampjes gevuld met overtollige huisraad, speelgoed, klein antiek, oude boeken en LP's. De Hemelvaart Braderie & Vlooienmarkt duurt van 10.00 tot 17.00 uur. 

Hemelvaartsmarkt  - fotograaf: Pixabay
Fotograaf: Pixabay

Dutch Darts Masters

Goed nieuws voor dartliefhebbers! In de IJsselhallen Zwolle wordt dit weekend gestreden om de Dutch Darts Masters. Een internationaal toernooi waar de allerbeste darters uit Europa aan mee doen. De wedstrijd is onderdeel van de European Tour, een serie toernooien in meerdere Europese steden. De wedstrijden beginnen vrijdagmiddag, de finale wordt zondagavond gespeeld. 

Dutch Darts Masters - fotograaf: RTV Oost

Zer00's Heroes

Snake spelen op je Nokia 3310, MSN'en met je klasgenoten en meedansen met The Ketchup Song. De Zer00's waren zo slecht nog niet! Wie zin heeft in een kleine reis door de tijd kan zaterdagavond terecht bij Hedon in Zwolle. De beste én slechtste hits uit de jaren 2000 komen voorbij. Pop, indie, dance of early urban: de deejays van Zer00’s Heroes draaien alle hits van de jaren nul overdwars aan elkaar tot één dampende dansavond. Meer info? Kijk hier

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app.