Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Bevrijdingsfestival Zwolle
Foto: RTV Oost fullscreen

OverUIT-tips voor het weekend van 4, 5 en 6 mei

Geplaatst 03 mei 2018 - 11:30
Gewijzigd 11 mei 2018 - 09:57

Bezoek op 4 mei theater Na de Dan in Enschede en Zwolle. Op 5 mei de bevrijdingsfestivals. Leuk voor kids is het Vett Beggelfestijn in Enschede en het gezinsplein op het bevrijdingsfestival in Zwolle. Andere uitjes? Ook die zijn er genoeg dit weekend.

Theater Na de dam Enschede en Zwolle
Op de avond van de Nationale Dodenherdenking, op 4 mei om 21.00 uur, zetten theatermakers en artiesten in heel Nederland zich in om deze dag van extra betekenis te voorzien. Tijdens de negende editie van Theater Na de Dam spelen gelijktijdig meer dan tachtig voorstellingen in Nederland die ieder op hun eigen manier betrekking hebben op de Tweede Wereldoorlog. In Overijssel zijn er voorstellingen te zien in Enschede en Zwolle.


Ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug
Begin Bevrijdingsdag gezond met een ochtendwandeling over de Sallandse Heuvelrug. Loop zaterdagmorgen tussen 07.00 uur en 09.00 uur met een gids van Staatsbosbeheer door de bossen en het heuvellandschap. De lengte van de wandeling is 5 à 6 kilometer. Onderweg vertelt de gids je over het natuurgebied en haar bewoners. De tocht start bij buitencentrum de Sallandse Heuvelrug. Wel even aanmelden.


Bevrijdingsfestival Overijssel
Op zaterdag is er het Bevrijdingsfestival Overijssel in Park de Wezenlanden in Zwolle. Vier de vrijheid met heel veel muziek en allerlei culturele activiteiten. Op het hoofdpodium optredens van onder andere Fedde le Grand, Miss Montreal, Kraantje Pappie en Chef’Special. Ook is er een familieweide een theaterweide, een wereldpaviljoen en een festivalboulevard met kraampjes. Het festivalterrein gaat open om 11.00 uur. RTV Oost blikt op 5 mei om 22.00 uur terug op het bevrijdingsfestival in Zwolle met een sfeerverslag.

Vettt Bengelfestijn
Op het terrein van de Universiteit Twente wordt het Bevrijdingsfestival gevierd in Enschede. Op het festival heeft Enschede een apart gedeelte voor de allerjongste feestgangers in de leeftijd van 0 tot 8 jaar onder de noemer ‘Vettt Bengelfestijn’, open tussen 12.00 en 17.00 uur. Springkussens, een zweefmolen, fotobooth, een krijtwand, hutten bouwen, een muziek- en dansworkshop, en natuurlijk genoeg te eten en drinken.


Openstelling St. Plechelmuskerk en tuin Oldenzaal
Zondag is van 14.00 uur tot 17.00 uur de St. Plechelmuskerk en tuin open voor publiek. De St. Plechelmuskerk in Saasveld is al jaren bekend om de prachtige gebrandschilderde ramen. Deze zijn gemaakt door de Oldenzaalse glazenier en kunstschilder Jan Schoenaker. Ook zijn de van lindenhout gemaakte kruiswegstaties te bewonderen. Tijdens de openstelling zijn medewerkers aanwezig om uitleg te geven. Nog een wandeling maken? Vanaf de kerk gaan een gemarkeerde route van 3 km door het natuurgebied 'de Twieg' en een rolstoelvriendelijk pad van 1 km door het Gravenbos.


Boekenmarkt Hengelo
Voor de 19e keer wordt er zondag in Hengelo een boekenmarkt georganiseerd. Het C.T. Storkplein en het historische Tuindorp ’t Lansink zijn het decor voor meer dan honderd boekenkramen. Boekhandelaren uit het hele land bieden hier elk jaar hun boeken, stripboeken en ansichtkaarten aan. De boekenmarkt gaat open om 10.00 uur en duurt tot 17.00 uur.


Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Meer lezen over: