Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
ANWB Nationale Wandeldag
Foto: Pixabay fullscreen
Proeven en fietsen in Markelo
Foto: Pixabay fullscreen
Van Riek tot Vork
Foto: www.vanriektotvork.nl fullscreen

Van culinaire hoogstandjes tot Twentse Lente: tips voor het weekend

Geplaatst 25 mei 2018 - 11:23
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Trakteer je smaakpapillen op stoer voer, maak een culinaire ontdekkingsreis of installeer je stappenteller voor een stevige wandeling. Het weekend is in aantocht en er is weer genoeg te doen! 

1250 jaar Deventer: van Riek tot Vork

Op de Brink in Deventer kun je zaterdag aanschuiven voor een bijzondere culinaire ervaring. Terwijl je aan een lange gedekte tafel gerechtjes voorgeschoteld krijgt maak je via een koptelefoon kennis met lokale boeren die voor de ingrediënten hebben gezorgd. Ieder half uur tussen 10.30 – 15.30 uur kun je zaterdag aanschuiven voor het hoorspel, opgeven is niet nodig. 

Van Riek tot Vork - fotograaf: www.vanriektotvork.nl
Fotograaf: www.vanriektotvork.nl

Twentse Lente Festival

Vier de Twentse Lente in Almelo dit weekend! Talenten uit de regio laten op dit festival van zich horen: van dans tot muziek en van cabaret tot poëzie. Vrijdag begint het festival met de oude Nacht van Almelo, een reünie in het centrum waarbij oude tijden herleven. De avond om terug te keren naar de plek waar je bent opgegroeid, om oude vrienden te ontmoeten en oude verhalen op te halen. Aanmelden voor de reünie kan via deze link.

  

Proeven en fietsen

Kom zondag Proeven en Fietsen in Markelo, een fietstocht waarbij je getrakteerd wordt op lokale hapjes en drankjes. Op de fiets tour je ongeveer 25 kilometer langs de mooiste plekjes in Markelo en omgeving. Onderweg zijn er meerdere stops, waarbij ondernemers de schoonheid van Markelo laten zien en zorgen voor een kleine versnapering. Start: tussen 10:00 - 12:00 uur. Begin en eind - Bistro De Tasca. 

Proeven en fietsen in Markelo - fotograaf: Pixabay
Fotograaf: Pixabay

Lenterondje 

Op de ANWB Landelijke Wandeldag ontdek je de mooiste wandelplekjes van Nederland. In elke provincie zijn vanuit één locatie drie wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet, ook wel Lenterondjes genoemd. In Overijssel kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen in het Reestdal. Vanaf 10.00 uur kan er gewandeld worden vanaf Bezoekerscentrum De Wheem in Balkbrug. 

ANWB Nationale Wandeldag - fotograaf: Pixabay
Fotograaf: Pixabay

Stoer Voer 

Voor een hapje, drankje of een gezonde snack kun je zaterdag en zondag neerstrijken in het van Heekpark. Bij de tientallen foodtrucks zijn frisse dorstlessers, smaakvolle tussendoortjes en - voor de stevige trek - ook uitgebreide diners verkrijgbaar. De rollende keukens van Foodfestival Stoer Voer komen naast Enschede ook nog tot stilstand in Hengelo, van 20 t/m 22 juli zijn ze te vinden in het Prins Bernard Plantsoen. 

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app. 

Meer lezen over: