Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Twentse Speciaalbier Festival 2017
Foto: RTV Oost fullscreen
Kunststripbeurs in Zwolle
Foto: Pixabay fullscreen
Kunstfietsroute
Foto: Stichting Kunst fullscreen

Vijf uit-tips voor het weekend: van speciaalbier tot slootje springen

Geplaatst 08 jun 2018 - 12:00
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Krijg jij een adrenalinekick van snelheid? Of doe je het liever iets rustiger aan op een speciaalbier festival? Dit zijn onze uit-tips voor het weekend! 

Slootjesdagen

Waterschorpioenen, kokerjuffers of bloedzuigers. Wil jij wel eens weten wat er allemaal rondzwemt in de sloot? Kom zaterdag alles over het waterleven te weten op de Slootjesmiddag van IVN Enschede. Je hoeft niets mee te nemen want ze hebben schepnetten, bakjes, loeppotjes die je mag gebruiken. Heb je zelf een netje? Neem hem dan gerust mee! Tip: Trek laarzen en oude kleding aan! 

Kunststripbeurs

In de Grote Kerk van Zwolle gaan stripmakers zaterdag met elkaar battelen! Zo'n veertig stripmakers tonen hun werk in het kader van het Comicfestival Inktvingers, waar nieuwe en kunstzinnige stripmakers een podium krijgen. Op de beurs is zaterdag ook een demonstratie karikatuurtekenen. Aanvang 12.00 uur. 

Kunststripbeurs in Zwolle - fotograaf: Pixabay

Twents Speciaalbier Festival

Beer- en foodtrucks, live muziek, een bierproeftuin en een Kids Playground. De 7de editie van het Twents Speciaalbier Festival staat voor de deur! Een aantal Nederlandse brouwerijen presenteren zondag samen zo'n zeventig verschillende speciaalbieren op het industriële erfgoed Hazemeijer in Hengelo. Schuilt er in jouw ook een echte cowboy? Op het festival kun je zondag ook meedoen met het allereerste NK Twents Ros Rodeo

Twentse Speciaalbier Festival 2017 - fotograaf: RTV Oost

Formule 1 Experience

Race jij graag tegen de klok? Zondag kun je bij ZERO55 in Enschede meedoen aan de Formule 1 Experience. Als raceliefhebber kun je hier in drie heats strijden tegen andere snelheidsduivels op het E-Kartcircuit. Het begint met een vrije training, gevolgd door een kwalificatie en tot slot een race. Als afsluiting mag je ook nog racen in de Virtual Reality Racing Room, waar je voelt hoe het is om met 300 km per uur over een circuit te scheuren! 

'Kunst van hier tot ginder'

Stap zaterdag of zondag op de pedalen voor een sportief uitje in Salland! 'Kunst van Hier tot Ginder' is een fietstocht met onderweg kunst- en theater op bijzondere locaties. Dit jaar zijn dat historische boerenerven, statige bomenlanen, een kwekerij, kapschuur, prachtige tuin en kleine dorpen. De route van 25 kilometer is in het buitengebied van de gemeente Deventer; dit jaar voert de route langs Okkenbroek, Haarle, Nieuw Heeten en Schoonheten. Het hart én startpunt van de route is Okkenbroek. Meer info vind je hier.  

Kunstfietsroute \'Kunst van hier tot ginder\' - fotograaf: Stichting Kunst

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app.