Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De eerste Night Skate Zwolle is op vrijdag 15 juni
Foto: Pixabay fullscreen
Geniet zondag samen met je vader van een oldtimershow
Foto: Pixabay fullscreen
Neem zondag een kijkje bij Bijenteeltvereniging in Hengelo
Foto: Pixabay fullscreen
Pontje in Deventer
Foto: RTV Oost / Rogier van den Berg fullscreen

Rol, dans of cruise het weekend in!

Geplaatst 14 jun 2018 - 12:00
Gewijzigd 03 jul 2018 - 11:01

Trakteer je vader op een leuk dagje uit, rol op je skeelers door Zwolle of neem een kijkje in de wonderlijke wereld van een imker. Bekijk hier wat Overijssel allemaal te bieden heeft dit weekend! 

Rollen door Zwolle

De enige echte Night Skate Zwolle gaat weer van start. In een groot peloton kun je vrijdag door de straten van Zwolle skeeleren, waarbij elke editie een andere wijk wordt aangedaan. Park de Wezenlanden vormt altijd het startpunt. Om 19.00 uur kun je meedoen met de warming up en een half uurtje later klinkt het startschot. Er zijn Night Skates op: 15 juni | 13 juli | 24 augustus | 21 september. Inschrijven kan hier

Tip: Check bij slecht weer even de site. 

De eerste Night Skate Zwolle is op vrijdag 15 juni - fotograaf: Pixabay

Full Color Festival
Muziek, cultuur, dans, theater en verschillende activiteiten voor jong en oud: dat zijn vrijdag en zaterdag de ingrediënten van het Full Color Festival in Kampen. In het stadspark van Kampen treden onder meer Fusca, Backbeat Soundsystem en Plork en de Aannemers op. Kinderen kunnen klauteren over een klimparcours, ravotten in het hooi of een creatieve workshop bijwonen. 

Vaderdag

Bekijk zondag samen met je vader de mooiste oude auto's, tractoren, vrachtwagens, motorfietsen, bromfietsen en solexen in Losser. Rondom de oude Steenfabriek 'de Werklust' worden allerlei voertuigen uitgestald voor een Oldtimershow. Vanaf 10.00 uur kun je een kijkje nemen, een rondrit maken in de omgeving of rondsnuffelen op de onderdelenmarkt. 

Geniet zondag samen met je vader van een oldtimershow - fotograaf: Pixabay

Bloemetjes & bijtjes 

Wil je wel eens een imker aan het werk zien? Dat kan zondag bij Bijenteeltvereniging Hengelo. Tijdens hun open middag geven de imkers uitleg over de wonderlijke wereld van de honingbij. Er worden rondleidingen door de bijenstal gegeven en er is een observatiekast waarmee je de koningin en haar werksters aan het werk kunt zien. Tussen 13.00 en 16.00 uur ben je welkom in de Hengelose bijentuin

Neem zondag een kijkje bij Bijenteeltvereniging in Hengelo - fotograaf: Pixabay

De Venter

Speciaal voor het 1250-jarig bestaan van de stad Deventer is er een komisch theaterstuk geschreven: De Venter. Een kijkspel voor jong en oud over een mysterieuze handelsreiziger. Hij ontmoet interessante burgers uit vroeger en later tijd. Zo zie je hem bij De Waag en op de Brink, maar ook bij het hypermoderne stadhuis laat hij zijn sporen na. Zaterdag komen de acteurs twee keer in actie in de Deventer Schouwburg. De jongste speler is 13 jaar, de oudste 71. 

Kijk voor alle uit-tips op OverUIT of download de gratis app.