Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
voorstelling De Venter
Foto: Wim Sneller fullscreen
De Venter
Foto: Wim Sneller fullscreen

3G-kerken verrassen inwoners van Deventer met voorstelling in de schouwburg

Geplaatst 06 jun 2018 - 17:39
Gewijzigd 21 jun 2018 - 15:35

De 3G-kerken betrokken onlangs een eigen kerkgebouw: de Koningskerk. Een feestelijk moment dat ze willen vieren met alle inwoners van Deventer. Ze vieren het met een eigen theaterproductie in de schouwburg: De Venter.

In de Hanzestad Deventer verschijnt een mysterieuze handelsreiziger: de Venter. Hij ontmoet interessante burgers uit vroeger en later tijd. Zo zien we hem bij De Waag en op De Brink, maar ook bij het hypermoderne stadhuis laat hij zijn sporen na. 'Naar wat ik in mijn mars heb, is iedereen op zoek. Ik verkoop geen praatjes, ik verkoop verhalen', aldus Leonardo da Ventria alias de Venter. 

1250 jaar Deventer

En inderdaad: bij de viering van het 1250-jarig bestaan van de kleurrijke stad zorgt De Venter voor spanning en sensatie. Monniken uit het eeuwenoude klooster van Grote Geert, bezoekers van herberg De Bree Veertien en personeel van het historisch Museum willen allemaal weten wat de Venter in zijn mars heeft.

Komische situaties

Een trouwe fan van de Eagles, een overijverige ambtenaar en een voorname barones met haar pubernicht zorgen voor de nodige komische situaties.

Het komische theaterstuk De Venter is speciaal geschreven voor het 1250-jarig bestaan van de stad Deventer en wordt opgevoerd door een amateur-toneelgezelschap met acteurs die allemaal afkomstig zijn uit de 3GK-Samenwerkingsgemeente in Deventer. De jongste speler is 13 jaar, de oudste 71. 

De kerkgemeenschap huurt op zaterdag 16 juni de Deventer Schouwburg af voor het lichtvoetig theaterstuk met een serieuze ondertoon.

Zondag 10 juni in Hoogtij.