Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Martijn Brakke
Foto: Staphorst fullscreen

Staphorst lijdt pijnlijke nederlaag op bezoek bij NSC Nijkerk

Geplaatst 24 mrt 2018 - 16:31
Gewijzigd 24 mrt 2018 - 16:34

Een dramatische middag voor Staphorst. In de hoofdklasse B ging de ploeg van trainer Jan Vlap met 4-2 onderuit bij NSC Nijkerk.

Al na vijf minuten ging de bal op de stip in Nijkerk, nadat Martijn Brakke onderuit werd getrokken in het zestienmetergebied. Mark Veldmate ging achter de bal staan en liet dit buitenkansje niet onbenut, 0-1. Staphorst was de bovenliggende partij, maar nog binnen het halfuur deed NSC Nijkerk een duit in het zakje. Nico van den Brom werkte de bal achter doelman Wibo van Dijk.

Domper

Even later was het topscorer Martijn Brakke die met zijn veertiende treffer de marge weer naar één schoot, 1-2. Staphorst leek met een voorsprong aan de thee te gaan, ware het niet dat Ali Turksoy er vlak voor het laatste fluitsignaal van de eerste helft alsnog 2-2 van maakte. Een domper voor de voetballers van Staphorst. 

Hattrick Van den Brom

En deze tegenslag kwam Staphorst in het tweede bedrijf niet meer te boven. Na iets meer dan een uur voetbal zorgde Van den Brom met zijn tweede van de middag voor de 3-2. Twee minuten later was zijn hattrick een feit, 4-2. 

NSC Nijkerk - Staphorst 4-2

0-1 Mark Veldmate (5)
1-1 Nico van den Brom (26)
1-2 Martijn Brakke (31)
2-2 Ali Turksoy (45)
3-2 Nico van den Brom (67)
4-2 Nico van den Brom (69)

Bekijk hier de statistieken van Staphorst.

Meer lezen over: