Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Genemuiden verliest topper
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
Genemuiden verliest topper
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
Genemuiden verliest topper
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

SC Genemuiden verliest topper bij rampzalig debuut jeugdspeler Van de Wetering

Geplaatst 31 mrt 2018 - 16:32
Gewijzigd 01 apr 2018 - 11:06

SC Genemuiden heeft vanmiddag de topper tegen Eemdijk verloren. Arend van de Wetering beleefde een dramatisch debuut. De jeugdspeler maakte twee eigen doelpunten en zag zijn ploeg mede daardoor met 4-2 onderuit gaan.

Al in de tweede minuut kwam de thuisploeg op voorsprong. Anne van der Kolk maakte met een fraai afstandsschot de 1-0. Nadat Maikel de Harder een goede kans had gemist op de 1-1, werd het na een kwartier wel gelijk. Debutant Van de Wetering werkte de bal in eigen doel. Na een klein half uur schoot Jasper Bolland op de paal namens Eemdijk. Aan de andere kant kreeg Arjen Hagenauw een kans op de voorsprong voor Genemuiden, maar zag doelman Gerben Jan Ruizendaal redding brengen. Kort voor rust was het toch raak. Omar Kavak tikte zijn negentiende van het seizoen binnen en bepaalde de ruststand op 2-1.

Het duurde even voordat de tweede helft op gang kwam, maar bij de eerste kans was het raak voor Eemdijk. De Harder schoot de 2-2 binnen. Bolland miste een kans namens Eemdijk en Kavak deed dat even later namens Genemuiden. Twintig minuten voor het einde was het wel raak voor Bolland en stond het 2-3. Twee minuten later werd de middag van Van de Wetering nog erger. Voor de tweede keer maakte hij een eigen doelpunt en dus was de marge twee: 2-4. Daar bleef het bij.

De overwinning werd niet groots gevierd door Eemdijk omdat Klaas Bout kort voor het einde een ernstige blessure op liep. Hij slikte zijn tong in en is naar het ziekenhuis vervoerd. Daar bleek dat hij een hersenschudding heeft opgelopen, maar mocht wel weer naar huis.

SC Genemuiden - Eemdijk 2-4

1-0 Anne van der Kolk (2)

1-1 Arend van de Wetering (16/eigen doelpunt)

2-1 Omar Kavak (41)

2-2 Maikel de Harder (59)

2-3 Jasper Bolland (70)

2-4 Arend van de Wetering (72/eigen doelpunt)

Bekijk hier de statistieken van SC Genemuiden na het thuisduel met Eemdijk.