Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Martijn Brakke
Foto: Kristian Giesen fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

Staphorst wint in eigen huis Overijsselse derby van Berkum

Geplaatst 31 mrt 2018 - 16:29
Gewijzigd 31 mrt 2018 - 18:14

Staphorst heeft de Overijsselse derby tegen Berkum in de hoofdklasse B vanmiddag gewonnen. Op eigen veld won de ploeg van trainer Jan Vlap door een doelpunt van Martijn Brakke met 1-0.

Na een kwartier was Martijn Brakke dicht bij de openingstreffer, maar zijn lob ging net over het doel. Hij bleef de gevaarlijkste man bij de thuisploeg. Een kopbal ging over en bij twee andere kansen met het hoofd stond doelman Dominic van Hoof in de weg. Berkum zette er weinig tegenover. De ruststand was 0-0.

Brakke matchwinner

Na ruim een uur was het raak voor topscorer Brakke. Nadat iedereen een voorzet miste kwam de bal bij de aanvaller en die schoot zijn vijftiende van het seizoen binnen. Even later was hij dicht bij zijn tweede nadat Van Hoof de bal tegen hem aanschoot, maar die ging net over het doel. Kort voor het einde kreeg Mike Reuvers een kans op de beslissing, maar scoorde niet. Even later moest Lars Heuvelman er met zijn tweede gele kaart vanaf en kreeg Berkum nog een kans op de gelijkmaker, maar die kwam er niet en dus gingen de punten naar Staphorst.

Stand

Staphorst nadert Berkum door de zege tot op een punt. Berkum heeft er 37, Staphorst 36. Beide ploegen lijken daarmee niet meer mee te doen om de titel.

Staphorst - Berkum 1-0

1-0 Martijn Brakke (64)

Bekijk hier de statistieken van Staphorst en Berkum na hun onderlinge duel.

Meer lezen over: