Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Berkum wint bij HZVV
Foto: Kristian Giesen fullscreen

Berkum wint door late treffer Chris van der Meulen bij HZVV

Geplaatst 07 apr 2018 - 16:58

Berkum heeft vanmiddag het duel bij HZVV tot een goed einde gebracht. De Zwolse ploeg kwam met 2-0 voor, zag de thuisploeg 2-2 maken, maar Berkum won wel: 2-3.

HZVV begon beter aan de wedstrijd en kreeg enkele mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. Berkum kwam daarna beter in de wedstrijd en een schot van Marc van der Meulen ging net naast. Tien minuten voor rust was het raak voor de Zwolse ploeg. Youp Kok was de doelpuntenmaker. Twee minuten later werd de score al verdubbeld. Marc van der Meulen benutte een strafschop en zorgde voor de 0-2 ruststand.

Nadat Marlon Luchtenberg een kans op de aansluitingstreffer miste, was het twintig minuten na rust raak. Hij schoot de 1-2 binnen en bracht de spanning terug. Een kwartier voor het einde werd het zelfs gelijk. Paul Bangura schoot via de onderkant van de lat de 2-2 binnen. Toch kwam Berkum opnieuw op voorsprong. Topscorer Chris van der Meulen maakte de 2-3. Even later moest de thuisploeg met tien man verder na een rode kaart voor Alex Zomer. In blessuretijd had HZVV de gelijkmaker moeten maken, maar Jos Fidom miste een strafschop en dus gingen de drie punten mee naar Zwolle. Door de zege blijft Berkum vierde en heeft het nu 40 punten uit 24 duels.

HZVV - Berkum 2-3

0-1 Youp Kok (35)

0-2 Marc van der Meulen (37/strafschop)

1-2 Marlon Luchtenberg (64)

2-2 Paul Bangura (74)

2-3 Chris van der Meulen (81)

Rood: Alex Zomer (HZVV/83)

Bijzonderheid: Jos Fidom (HZVV) mist strafschop (90+3)

Bekijk hier de statistieken van Berkum na het duel bij HZVV.

Meer lezen over: