Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Genemuiden wint van Excelsior
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
Genemuiden wint van Excelsior
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
Genemuiden wint thuis van Excelsior
Foto: Helmich Lubberts fullscreen
De media wordt geladen ...

SC Genemuiden na achterstand langs negen man Excelsior'31

Geplaatst 07 apr 2018 - 16:30
Gewijzigd 08 apr 2018 - 14:23

Sportclub Genemuiden heeft vanmiddag de Overijsselse strijd tegen Excelsior'31 gewonnen. Na een achterstand won de gastheer van negen man van de Rijssense ploeg met 2-1.

Na een rustig begin van het duel, was het na twintig minuten raak voor de gasten uit Rijssen. Mirko Zwiers zag zijn schot van richting worden veranderd en het doel in gaan: 0-1. Er kwamen daarna kansjes voor beide ploegen, 0-1 leek echter de ruststand te worden. In de blessuretijd van de eerste helft zorgde Sijmon Eenkhoorn voor de 1-1.

Winnende door Kavak

Na een grote kans voor Penterman was het raak aan de andere kant. Topscorer Omar Kavak maakte vanaf de stip zijn twintigste van het seizoen. Zwiers kreeg rood bij de overtreding en moest vertrekken. Met een man minder ging Excelsior op zoek naar de gelijkmaker en het kreeg kansen via Alfaro Vlijter en Tom Brummelhuis, maar scoorde niet. Excelsior moest even later zelfs met negen man verder. Melvin Velthuis raakte geblesseerd en trainer Peter Wesselink had al drie keer gewisseld. Brummelhuis kreeg in blessuretijd nog een goede kans op de gelijkmaker, maar het bleef bij 2-1 in Genemuiden.

Stand

De zege van Genemuiden veranderde niets aan de kop van de stand in de hoofdklasse. Ook koploper Eemdijk en nummer twee Ajax kwamen tot winst. Excelsior'31 zakt een plek in de stand en is nu zesde. De ploeg heeft echter wel een periode op zak en is dus zeker van de nacompetitie.

SC Genemuiden - Excelsior'31 2-1

0-1 Mirko Zwiers (20)

1-1 Sijmon Eenkhoorn (45+2)

2-1 Omar Kavak (56/strafschop)

Rood: Mirko Zwiers (Excelsior'31/54)

         

Bekijk hier de statistieken van Genemuiden en Excelsior na het duel van vanmiddag.