Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De uitslagen en standen
Foto: RTV Oost fullscreen

Uitslagen: SVZW pakt koppositie, Enter Vooruit wint topper, spanning in 3D Noord

Geplaatst 14 apr 2018 - 17:34

Het is half april en dus begint de kampioens- en degradatiespanning te komen in het amateurvoetbal. Hieronder een overzicht van de belangrijkste en opvallendste uitslagen van vanmiddag.

SVZW heeft de koppositie in de 1e klasse D overgenomen van Flevo Boys. De ploeg uit Wierden won simpel bij WHC en Flevo Boys ging verrassend onderuit bij Hierden. Het was de eerste nederlaag van het seizoen voor Flevo Boys.

Enter Vooruit deed in de 2e klasse H goede zaken door de topper bij Den Ham te winnen. Laatstgenoemde blijft nog wel de koploper, maar het verschil is nog maar twee punten. DOS Kampen won in de klasse met liefst 7-2 van Voorwaarts.

In de 3e klasse C kan Zwolsche Boys de titel na vandaag vergeten, zo lijkt het. Het verloor van koploper ESC en daardoor is het verschil tussen de twee nu acht punten.

Koploper Oranje Nassau won in de 3e klasse D met liefst 10-0 van hekkensluiter Achilles Enschede. Naaste belager Bergentheim liet punten liggen door gelijk te spelen tegen Hellendoorn.

SC Lutten wist maar minimaal te profiteren van de nederlaag van koploper LTC in de 3e klasse D Noord. Het speelde gelijk bij SVN'69. Het is spannend in die klasse. Hardenberg'85 kwam ook tot winst en daardoor staan er nu vier ploegen binnen drie punten aan kop.

In de 4e klasse C kwamen de nummers een en twee niet tot winst. Zalk speelde gelijk bij 't Harde en VSW bij CSV'28. Kampen liep daardoor iets in, maar heeft nog wel een achterstand van elf punten op de koploper.

PH boekte in de 4e klasse D een reguliere zege bij MVV'69. Avereest profiteerde van de nederlaag van Bruchterveld en is nu de nieuwe nummer twee.

Gerelateerde artikelen:

Alle uitslagen en standen