Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Jong FC Twente uit de 3e divisie
Foto: Sportfoto-oost fullscreen

Jong FC Twente stapt uit 3e divisie en gaat terug naar beloftencompetitie

Geplaatst 23 mei 2018 - 09:43

Jong FC Twente keert terug naar de competitie voor beloftenteams. Momenteel speelt het in de 3e divisie, maar door de degradatie van het eerste elftal gaat de opzet van de beloften veranderen.

Vijf jaar geleden trad het team samen met enkele andere jeugdploegen toe tot de Jupiler League. In 2015 keerde Jong FC Twente terug naar de beloftencompetitie om het een jaar later weer te proberen in de zogenoemde voetbalpiramide, in de toen nieuwe tweede divisie. Daaruit degradeerde het vorig jaar naar de derde divisie.

Kwalitieitsverhogend en kostenbesparend

"We slaan met Jong FC Twente een andere weg in", legt hoofd scouting Evert Bleuming uit. "De selectie van onze beloften gaat komend seizoen uit een kleinere groep talenten bestaan en daarbij past de beloftencompetitie het best. We willen een kwaliteitsslag maken. Een kleinere selectie van spelers met de potentie die dicht op ons eerste elftal zit, jongens waarmee we meer specifiek en individueel gaan trainen. Het is een beslissing die kwaliteitsverhogend en tevens kostenbesparend is." De beloftencompetitie gaat officieel als reservecompetitie door het leven.

Voetbalpiramide

De beloften van PEC Zwolle, Heracles Almelo en Go Ahead Eagles deden al mee aan de beloftencompetitie. Zij hebben nooit deelgenomen aan de voebalpiramide. Hoe de KNVB de vrijgekomen plek in de 3e divisie gaat invullen is nog niet bekend. Mogelijk komt er een extra promotiemogelijkheid voor clubs uit de hoofdklasse.