Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Excelsior
Foto: Jan Sanderman fullscreen

Extra promotiekansen in zaterdagvoetbal door terugtrekken Jong FC Twente

Geplaatst 24 mei 2018 - 11:38
Gewijzigd 24 mei 2018 - 11:39

Deelnemers aan de nacompetitie in het zaterdagvoetbal hebben een iets grotere kans om te promoveren (of om niet te degraderen). Op elk niveau is er één promotieplek meer dan oorspronkelijk de bedoeling was. Dat heeft te maken met het terugtrekken van Jong FC Twente uit de voetbalpiramide.

Daardoor komt er een extra plek vrij in de zaterdag 3e divisie. Die plek gaat naar één van de twee verliezend finalisten in de nacompetitie tussen de 3e divisie en de hoofdklasse, zo heeft de KNVB vandaag bekendemaakt.

Excelsior'31 is één van de ploegen die zich al heeft geplaatst voor die nacompetitie en ook Berkum en Genemuiden zijn nog in de race. De verliezend finalisten spelen op zaterdag 16 juni, in principe op neutraal terrein, om de extra promotieplek.

Extra plek in hoofdklasse
Dit heeft weer als gevolg dat er een extra plek in de hoofdklasse vrijkomt. Die plek gaat naar één van de verliezers van de nacompetitie tussen de hoofdklasse en de eerste klasse, waar onder andere DETO aan meedoet. De drie verliezend finalisten gaan een halve competitie spelen voor de extra plek.

Ook de vrijgekomen plek in de eerste klasse wordt weer opgevuld van onderuit en dat gaat zo door tot het laagste niveau.

Laatste speelronde

Komend weekend is de laatste speelronde van de reguliere competitie in het amateurvoetbal. Daarna is duidelijk welke ploegen elkaar gaan treffen in de nacompetitie.