Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Programma nacompetitie
Foto: RTV Oost fullscreen

Programma: De spannende nacompetitie gaat beginnen

Geplaatst 28 mei 2018 - 13:39

De reguliere competitie in het amateurvoetbal zit erop, maar er zit nog een spannend toetje aan te komen: de nacompetitie. Morgenavond worden de eerste wedstrijden al gespeeld. Hieronder een overzicht.

Promotie naar 3e divisie

Berkum en Excelsior'31 strijden om een plek in de 3e divisie zaterdag. De Zwolse ploeg gaat morgen op bezoek bij SteDoCo en de ploeg uit Rijssen speelt thuis tegen Capelle. Zaterdag zijn de returns van de halve finales. De winnaars spelen tegen elkaar om een plek in de 3e divisie. De verliezers van de finale mogen in een herkansing ook nog strijden om een extra plek na het wegvallen van Jong FC Twente.

DETO terug naar hoofdklasse?

DETO hoopt zich via de nacompetitie te plaatsen voor de hoofdklasse. De ploeg speelt tegen de nummer 13 van de hoofdklasse A. Die is echter nog niet bekend. Woensdag wordt duidelijk of dat Rijsoord of AFC wordt. Zaterdag speelt DETO dan tegen één van die clubs. De nacompetitie vanaf dit niveau gaat vanaf dit seizoen over één duel. Bij winst plaatst DETO zich voor de halve finales tegen Groningen of WNC.

Een plek in de 1e klasse

Een stapje lager strijden vijf Overijsselse clubs om een plek in de 1e klasse. Herkansers Go Ahead Kampen en Vroomshoopse Boys hopen op lijfsbehoud. Den Ham, DOS Kampen en Be Quick'28 hopen te promoveren.

Nacompetitie Olde Veste

Olde Veste'54 speelde vorig jaar nog nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse, dit jaar moet het strijden om in de 1e klasse te blijven. In de eerste ronde is Joure de tegenstander. De winnaar plaatst zich voor de halve finales.

Quick'20 strijdt om lijfsbehoud

Op zondag moet Quick'20 nog aan de bak om in de 3e divisie te blijven spelen. Hoofdklasser Hollandia is de tegenstander in de dubbele confrontatie in de halve finales. In de finale, die ook over twee duels gaat, is de winnaar van Halsteren - Achilles 1894 de tegenstander.

Rohda Raalte wil naar hoofdklasse

Rohda Raalte hoopt, net als DETO op zaterdag, terug te keren in de hoofdklasse. In de eerste ronde is NEC in één duel te tegenstander. Bij winst moet Rohda het in de tweede opnemen tegen SWZ, de nummer 13 van de hoofdklasse A. Daarna volgt er nog een halve finale en finale.

Strijd om plek in 1e klasse

Vier Overijsselse clubs strijden om een plek in de 1e klasse Oost op zondag. Schalkhaar is herkanser. SDC'12, Bon Boys en MVV'29 gaan voor promotie. In Noord doet Dedemsvaart een gooi naar promotie.

Lagere klassen

Ook in de klassen daaronder staan er veel duels op de planning. Kijk hier voor een volledig overzicht.