Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Berkum wint bij SteDoCo
Foto: Rainer Fröhlich fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

Berkum steelt in nacompetitie zege bij SteDoCo door late treffer Bacuna

Geplaatst 29 mei 2018 - 22:27
Gewijzigd 29 mei 2018 - 23:04

Berkum is de nacompetitie goed begonnen. De Zwolse hoofdklasser won bij SteDoCo, dat in de hoofdklasse A speelt, met 2-1 en heeft dus een goede kans op de finale om promotie naar de 3e divisie.

Het duel begon een half uur later vanwege noodweer. Nadat dat was verdwenen en wat kansen voor beide ploegen in het eerste half uur kwam tien minuten voor rust het eerste doelpunt. Youp Kok zette Berkum op voorsprong in Hoornaar. Kort erna was het al bijna 0-2, maar Johnsen Bacuna schoot op de paal. Berkum dacht met een voorsprong de kleedkamers op te zoeken, maar in de laatste minuut van de eerste helft zorgde Remco Buist voor de gelijkmaker en direct erna was het rust.

Na ruim een uur kreeg de thuisploeg een goede kans op de voorsprong, maar die kwam er niet. Ook niet toen Joran Schröder een kwartier voor het einde op de paal kopte uit een hoekschop. De voorsprong kwam er verrassend aan de andere kant. Waar Bacuna in de eerste helft nog de paal raakte, was het nu wel raak. Hij zorgde voor de 1-2 eindstand en een goede uitgangspositie voor Berkum in de return van komende zaterdag in Zwolle.

SteDoCo - Berkum 1-2

0-1 Youp Kok (35)

1-1 Remco Buist (45)

1-2 Johnsen Bacuna (81)