Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Edilson Jose Coelho
Foto: Nico Wantia fullscreen
De media wordt geladen ...

Rohda Raalte ronde verder na moeizame avond tegen NEC

Geplaatst 31 mei 2018 - 22:44
Gewijzigd 31 mei 2018 - 23:12

Rohda Raalte heeft na een zwaarbevochten wedstrijd de volgende ronde van de nacompetitie gehaald. Op Sportpark Tijenraan werd NEC na verlening met 2-1 verslagen. De bezoekers hadden bij het laatste fluitsignaal nog maar acht spelers op het veld staan. 

SC NEC eindigde in de eerste klasse op de vierde plek terwijl Rohda Raalte het seizoen als derde afsloot. Toch was het NEC dat de leiding nam in de wedstrijd. Aanvoerder Grot hielp zijn ploeg vlak voor rust aan de 0-1. 

Van Heun

In de tweede helft ging Rohda Raalte vol op jacht naar de gelijkmaker. Daarbij had de thuisploeg nog wel het geluk dat Coen van Heun op het veld mocht blijven staan. De verdediger haalde vlak na rust een doorgebroken speler neer, maar kreeg slechts geel. 

Stormloop 

Een stormloop op de goal volgde waarbij Van Schooten met een schot op de paal de eerste waarschuwing uitdeelde aan NEC. Zeven minuten voor tijd viel de verdiende gelijkmaker na prima voorbereidend werk van Velderman. Hij kopte de bal door op Djeremy Zandvliet die de 1-1 liet aantekenen. 

Negen man

Daarna viel alles de kant op van Rohda Raalte. Mohammed Abdi Ired moest vlak voor het eind van de reguliere speeltijd met rood het veld verlaten na een trappende beweging en tot overmaat van ramp moesten de bezoekers zelfs met negen man verder omdat er een speler geblesseerd raakte nadat er al drie keer was gewisseld. 

Voorsprong Harmens

Daar bleef het niet bij in de verlenging. Nadat Jasper Harmens de thuisploeg met een afstandschot op voorsprong had gezet moest ook invaller Van de Weerden namens NEC met rood van het veld. 

SWZ Sneek 

Zondag gaat de nacmopetitie voor Rohda Raalte verder met een uitwedstrijd tegen SWZ Sneek. Die ploeg eindigde in de hoofdlasse A als dertiende en was in de eerste ronde vrij. Daarna volgen eventueel nog duels op zondag 10 en zondag 17 juni. 

 

Meer lezen over: