Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Berkum uitgeschakeld na strafschoppen
Foto: Kristian Giesen fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

Berkum uitgeschakeld in nacompetitie na strafschoppen tegen SteDoCo

Geplaatst 02 jun 2018 - 17:24
Gewijzigd 03 jun 2018 - 00:19

Berkum is vanmiddag uitgeschakeld in de nacompetitie om een plek in de 3e divisie. Het verloor na strafschoppen van SteDoCo en mag zich opmaken voor nog een jaar hoofdklasse.

Na twaalf minuten spelen kwam SteDoCo op voorsprong en trok de totaalstand gelijk. Jordey van Dam zorgde voor de 0-1 en de 2-2 stand over twee duels. Tien minuten later maakte Jesse Wielinga op fraaie wijze de 0-2. Tussendoor zag Wellenberg een inzet van de lijn worden gehaald. 0-2 was de ruststand in Zwolle.

Na een kans voor Schröder op de derde voor SteDoCo, kwamen de kansen voor Berkum. Björn Bakker kreeg een kans, maar scoorde niet. Een klein kwartier voor het einde was het wel raak. Jason Huisman maakte de 1-2 en zette de totaalstand op 3-3. Daar bleef het bij en dus werd het verlengen.

In die verlenging kwam Berkum op 2-2 door een strafschop van Marc van der Meulen, maar acht minuten voor het einde maakte Jordey van Dam de 2-3 en daar bleef het na 120 minuten bij. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Allebei de ploegen namen er liefst negen, Berkum miste er twee, SteDoCo één en dus is die ploeg door naar de finale.

Berkum - SteDoCo 2-3

SteDoCo wint na strafschoppen

0-1 Jordey van Dam (12)

0-2 Jesse Wielinga (22)

1-2 Jason Huisman (78)

2-2 Marc van der Meulen (97)

2-3 Jordey van Dam (112)

Meer lezen over: