Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Programma nacompetitie
Foto: RTV Oost fullscreen

Programma: spanning neemt toe in de nacompetitie

Geplaatst 05 jun 2018 - 16:52

De eerste ronde zit er inmiddels op. Voor enkele clubs viel het doek en die degradeerden, anderen kunnen de promotiedroom laten varen. Deze week gaan er opnieuw veel beslissing vallen. Hieronder een overzicht.

Zaterdag

DETO gaat zaterdag strijden om een finaleplek in de strijd om een plek in de hoofdklasse. VV Groningen komt die middag naar Vriezenveen. DETO won de eerste twee ronden. Bij winst in de halve finales is het zeker van nog drie duels, want de drie verliezers van de finales strijden in een poule nog om een extra ticket.

Vier Overijsselse clubs strijden nog om een plek in 1e klasse van komend seizoen. Vroomshoopse Boys, Go Ahead Kampen en Olde Veste gaan voor lijfsbehoud en Den Ham gaat voor promotie uit de 2e klasse. De winnaars gaan naar de finale, voor de verliezers zit de nacompetitie erop.

Ook in de strijd om een plek in de 2e klasse zijn er nog vier Overijsselse clubs in de race. Quick'20, Juliana'32 en Hardenberg'85 strijden in de halve finales om promotie en ASC'62 om lijfsbehoud. Voor Voorwaarts viel zaterdag al het doek, die ploeg degradeerde naar de derde klasse. 

Opnieuw een stapje lager gaan zeven Overijsselse clubs voor een plek in de 3e klasse. Daar staan de finales op het programma. RKSV hoopt het lijf te redden in die 3e klasse. VSW, Avereest, Kampen, Sportlust Glanerbrug, CSV'28 en Bruchterveld gaan voor promotie. Drienerlo degradeerde afgelopen weekend al.

Zondag

Quick'20 heeft de finale bereikt om de plek in de 3e divisie te behouden. Halsteren is een tweeluik de tegenstander. Donderdag is het eerste duel in Brabant, zondag de return in Oldenzaal.

Rohda Raalte staat in de halve finales om een plek in de hoofdklasse. Alcides is daarin zondag de tegenstander. De winnaar speelt een week later tegen de winnaar van RKVV DEM - VOC om die hoofklasse te bereiken.

MVV'29 is nog in de strijd om promotie naar de 1e klasse. De ploeg, die als tiende (!) eindigde in de 2e klasse J, speelt zondag de halve finale tegen WAVV. Bij winst strijdt MVV met Bemmel of Spero om een plek in de 1e klasse.

Vier Overijsselse ploegen zijn nog in de race om een plek in de 2e klasse. In Oost zijn dat Twenthe, NEO en Suryoye en in Noord FC Oldemarkt. In alle vier de gevallen gaat het om promotie. Zondag spelen ze de halve finales.

In de strijd om een ticket voor de 3e klasse zijn nog zeven Overijsselse clubs actief. In Oost gaan Juventa'12, Borne, Oldenzaal, LSV, Turkse Kracht en DAVO voor een finaleplek. In Noord haalde OVC'21 die finale al. Daarin is Oldeholtpade zondag de tegenstander.

Ook de strijd om een plek in de 4e klasse Oost is in de halve finales aanbeland. Tien Overijsselse clubs strijden daarin om een finaleplek. In Noord staat Scheerwolde in de finale. Tegen RKO gaat het proberen te promoveren.