Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
DETO bereikt de finale voor promotie naar de hoofdklasse
Foto: Sportfoto-oost/Ron Jonker fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

DETO naar finale om plek in hoofdklasse na roerig duel met VV Groningen

Geplaatst 09 jun 2018 - 18:09
Gewijzigd 09 jun 2018 - 18:38

Een tumultueuze middag in Vriezenveen. Bij het duel tussen DETO en VV Groningen liepen de gemoederen hoog op en werd het duel gestaakt. Zelfs de politie moest er aan te pas komen. Uiteindelijk werd ook nog gevoetbald: DETO won met 2-0 en speelt volgende week het finaleduel om promotie naar de hoofdklasse.

DETO schoot uit de startblokken en was na vier minuten al dicht bij een treffer. Een uithaal van spelverdeler Lesley Nahrwold spatte echter uiteen op de lat. De thuisploeg was het eerste kwartier de bovenliggende partij, maar hierna nam Groningen het heft in handen. Doelman Anthony van Zaltbommel was op zijn beurt goed bij de les en pareerde gevaarlijke schoten op vakkundige wijze. Gescoord werd er niet in het eerste bedrijf, waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand aan de thee gingen.

Groningen met tien man

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld als in het laatste gedeelte voor de rust. Groningen was verreweg het gevaarlijkst, maar schoot zichzelf na iets meer dan een uur voetbal in de voet. Erik Lourens kreeg zijn tweede gele kaart van de middag en kon inrukken. Ondanks dat de bezoekers met een man minder op het veld stonden, was dat niet terug te zien in het veldoverwicht.

Gemiste strafschop

Wat heet, een kwartier voor tijd kreeg Groningen middels een penalty dé uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Deze werd echter huizenhoog overgeschoten door Virgil Muller. In de slotfase golfde het duel op en neer, toch moest een verlenging uitkomst bieden.

Vlam in de pan

En daarin legde DETO de basis voor de overwinning. Nahrwold pegelde de 1-0 binnen en schoot zijn ploeg op voorsprong. Kort hierna liep het duel volledig uit de hand. Tientallen supporters gingen tijdens de wedstrijd met elkaar op de vuist. De wedstrijd werd gestaakt, maar ging na de nodige oponthoud uiteindelijk verder zonder supporters van Groningen. In de resterende minuten gooide DETO vlak voor tijd het duel definitief in het slot. Kevin Peppels tekende voor de 2-0 en de overwinning.

DETO staat door de overwinning op VV Groningen op de rand van promotie naar de hoofdklasse. Volgende week wordt de finale gespeeld, waarin het Rotterdamse Xerxes de tegenstander is. 

DETO - Groningen 2-0

1-0 Nahrwold (94)

2-0 Peppels (119)

Bijz: Muller mist penalty (77)

Meer lezen over: