Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Vroomshoopse Boys - Den Ham
Foto: RTV Oost fullscreen

Vroomshoopse Boys degradeert naar 2e klasse, Den Ham mag hopen op promotie

Geplaatst 09 jun 2018 - 19:07
Gewijzigd 10 jun 2018 - 21:42

Een uiterst pijnlijke middag voor Vroomshoopse Boys, terwijl Den Ham haar geluk niet op kan. In een rechtstreeks duel knokten beide ploegen voor een ticket in de finale voor een plek in de 1e klasse. Den Ham trok aan het langste eind, waardoor Vroomshoopse Boys degradeert.

Ruim 2.000 toeschouwers waren aanwezig op sportpark De Bosrand, waar Den Ham al na vijf minuten voetbal de score opende via Thomas Remmink. Ook hierna hadden de bezoekers het betere van het spel, maar verzuimde het de score verder uit te breiden. 

Rode kaart na zeven seconden

In het tweede bedrijf legden de ploegen slordig voetbal op de mat en gebeurde er weinig noemenswaardigs. Tot een kwartier voor tijd. Ernst-Jan Heideman kwam namens Vroomshoopse Boys binnen de lijnen, maar moest na zeven (!) seconden alweer inrukken met een rode kaart op zak. Vlak voor tijd tekende Ton Kunst voor de 1-1, waardoor er een verlenging aan te pas moest komen. 

Den Ham trekt aan het langste eind

In de verlenging was het wederom Den Ham dat het initiatief nam en als eerst het net wist te vinden. Louis Vijfhuizen schoot de 1-2 tegen de touwen. Deze voorsprong gaf Den Ham niet meer weg. Luttele minuten voor tijd zorgde invaller Roy Zorgdrager met de 1-3 voor de beslissing, waardoor Den Ham zich op kan gaan maken voor de finale van de nacompetitie. Vroomshoopse Boys degradeert naar de tweede klasse.

In de Sport op Zondag van morgenavond volgt een uitgebreide reportage.

Vroomshoopse Boys - vv Den Ham 1-3 (na verlenging)

0-1 Remmink (5)

1-1 Kunst (90)

1-2 Vijfhuizen (103)

1-3 Zorgdrager (114)

Gerelateerde artikelen:

Halve finales om plek in 1e kl. Oost