Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Toeschouwers raakten slaags tijdens het duel tussen DETO en VV Groningen
Foto: Sportfoto-oost/Ron Jonker fullscreen
De media wordt geladen ...

DETO-voorzitter reageert op 'harde kern-geruchten': ''Waren supporters van FC Groningen''

Geplaatst 09 jun 2018 - 20:53
Gewijzigd 09 jun 2018 - 20:57

De gemoederen liepen vanmiddag hoog op tijdens het duel tussen DETO en VV Groningen (2-0), waar een ticket voor de finale om promotie naar de hoofdklasse op het spel stond. Supporters raakten slaags en zelfs de politie moest eraan te pas komen.

DETO-voorzitter Arjen Goosselink spreekt van een dag met gemengde gevoelens. "Er waren supporters van Groningen die telkens voor het DETO-vak langsliepen. In de tweede helft van de verlenging bleven zij daar staan. Toen werden er wat woorden gewisseld en ging de vlam in de pan", vertelt hij na afloop van het duel voor de microfoon van RTV Oost.

Politie ter plaatse

De politie kwam met honden om de ongeregeldheden te sussen. "Er werden links en rechts klappen uitgedeeld en er vlogen wat krukken door de lucht. De politie was heel snel ter plaatse. Die hebben de boel uit elkaar gehaald en was de rust vrij snel weer hersteld", vervolgt hij.

Harde kern FC Groningen, FC Twente en Heracles?

De geruchten deden de ronde dat de er leden van de harde kernen van FC Groningen, FC Twente en Heracles aanwezig zouden zijn in Vriezenveen. "De supporters van VV Groningen die betrokken waren zijn ook supporters van FC Groningen. Wat er met Heracles en Twente-supporters aan de hand is geweest, weet ik niet. Er waren goede afspraken gemaakt. De fans van de bezoekers kregen een aparte plek waar ze bij elkaar konden staan, maar dan blijken er toch een paar te zijn die zichzelf niet in de hand kunnen houden", aldus Goosselink.