Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Assaidi tijdens het trainingskamp
Foto: Sportfoto-oost fullscreen

Assaidi hoopt op WK: "Hoogste bereiken en daar hoort een WK bij"

Geplaatst 06 jan 2018 - 10:00

Het jaar van het WK is begonnen. Het toernooi waarop Oranje ontbreekt, maar enkele spelers die in Nederland actief zijn mogelijk wel te zien zijn. Een daarvan is de Marokkaan Oussama Assaidi van FC Twente. Hij bereidt zich momenteel in Spanje voor op de tweede seizoenshelft, maar droomt stiekem ook van het WK in Rusland.

Hij weet niet hoe groot de kans is dat hij in de selectie van Marokko zit: "Ik weet het niet. Ik laat het op me afkomen. WK zou mooi zijn. Je wilt als voetballer het hoogste bereiken en daar hoort een WK bij. Het is top om dat te mogen spelen, zou mooi zijn, maar ik ben er niet echt mee bezig. Ik probeer zo goed mogelijk te voetballen en dan zie ik de rest van zelf wel."

"Ze weten wat ik kan"

Hij had nog geen contact met de Marokkaanse voetbalbond: "Ik heb helemaal niets gehoord. Ze weten wat ik kan. Ik heb er vaker bijgezeten. De assistent-coach ken ik goed en hij precies wat ik kan. De huidige trainer ken ik niet, maar we zien het wel. Ik ben er niet echt mee bezig. Ik ben bezig met Twente en proberen hier zo goed mogelijk te voetballen. Daar hebben we iedereen voor nodig en we moeten aan de bak."

"Goede basis leggen"

Daarover gesproken, de Enschedeërs kregen een pittige training voor de kiezen vandaag: "Dat moet ook, de volgende wedstrijd is Roda, een belangrijke wedstrijd. We werken daar naartoe en we komen hier niet om stil te gaan zitten. We moeten de basis leggen voor een goede tweede helft van het seizoen."