Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Gertjan Verbeek
Foto: Pro Shots fullscreen

Gertjan Verbeek positief en realistisch: "Hele kluif om het vege lijf te redden"

Geplaatst 05 jan 2018 - 19:45

Hoewel trainer Gertjan Verbeek op voorhand niet in zijn nopjes was met het trainingskamp van FC Twente, klinkt hij na twee dagen uiterst positief.

"De omstandigheden zijn prima", begint hij vanuit een zonnig San Pedro Del Pinatar. "Ik zou haast zeggen ideaal als je kijkt naar het weer en de velden. Het gemoed is dus goed."


Arbeid

FC Twente traint aan de Spaanse kust intensief. "We trainen meer dan normaal. Dus het is fysiek wat zwaarder. Je bent allemaal van huis. En het is dan interessant om te zien hoe iedereen daar op reageert. Je hebt dertig unieke personen mee en dan is interessant om te zien hoe ze reageren op de prikkels die ze kunnen krijgen."

Nuchter
In de tweede seizoenshelft moet Verbeek zien weg te komen uit de gevarenzone. Van stress is echter geen sprake, volgens Verbeek. "Ik heb het idee dat iedereen er vrij nuchter onder is en weet wat ons te wachten staat in de tweede seizoenshelft en dat het nog een hele kluif gaat worden om het vege lijf te redden. Maar we gaan er alles aan doen om dit te bewerkstelligen."