Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
Kingsley Ehizibue
Foto: Pro Shots fullscreen

Oud-fondsenwerver Kingsley Ehizibue droomt van de Premier League

Geplaatst 07 jan 2018 - 20:25

Kingsley Ehizibue (22) lijkt zijn naam dit seizoen definitief te hebben gevestigd in de eredivisie. Het loopwonder aan de rechterkant verlengde zijn contract bij PEC Zwolle onlangs tot 2020 en is een exponent uit de jeugdopleiding. "Voor de wedstrijd lees ik altijd psalm 23."

Ehizibue is niet op zijn mondje gevallen, en volgens hem zelf is dat ontstaan tijdens een bijbaantje in Zwolle. Voor verschillende goede doelen wierf hij donateurs. "Dan ging ik aanbellen, deed ik mijn verhaal over het goede doel en vroeg ik of ze lid wilde worden. Heel vaak kreeg ik nee te horen, en wilden mensen niet meedoen. Maar ik kwam in contact met mensen, en daar heb ik geleerd om goed te praten." 

 

Maatschappelijk betrokken

Kingsley zegt zich bewust te zijn van zijn rol als betaald voetballer. Hij zet zich bijvoorbeeld met veel liefde in voor maatschappelijke projecten van PEC Zwolle. "We hebben het heel mooi met zijn allen, maar wij als voetballers hebben wel een voorbeeldfunctie." 

 

Geen cadeau's voor kerst

Ook in zijn directe omgeving probeert Kingsley er te zijn voor de mensen om hem heen. "Ik hou mijn cirkel klein, maar bijvoorbeeld met kerst vraag ik  aan mijn familie om mij geen cadeautjes te geven. Dan leg ik uit dat alleen de liefde al genoeg is." 

 

Psalm

Op het traininsgkamp in Mijas vertelde Ehizibue ook over zijn geloof. "Voor de wedstrijd lees ik altijd psalm 23. Die herhaal ik elke keer voor ik het veld op kom. Ik ben gelovig opgevoed, en ik haal er veel inspratie uit." 

 

Engeland

Over zijn toekomst is Ehizibue duidelijk. Hij heeft het naar zijn zin bij PEC Zwolle maar zijn droomclub ligt in Engeland. "Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City vind ik mooie clubs die mooi voetbal spelen. Het vraagt alleen veel arbeid, en fysieke kracht. En dan komt er ook nog loopvermogen bij kijken."