Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Björn Kuipers
Foto: Pro Shots fullscreen

WK voetbal wordt laatste eindtoernooi voor scheidsrechter Björn Kuipers

Geplaatst 11 jan 2018 - 10:25

Het WK voetbal in Rusland van komende zomer wordt het laatste grote landentoernooi voor scheidsrechter Björn Kuipers uit Oldenzaal. Dat zegt de 44-jarige arbiter in een interview met de Telegraaf.

"Het WK van 2018, daar wil ik zijn en daar zet ik alles voor opzij", zegt Kuipers. "Maar ik heb me voorgenomen om niet meer voor het EK van 2020 beschikbaar te zijn. Daar zal je mij niet meer treffen. En waarom niet? Omdat ik vind dat we een heel goede kandidaat achter ons hebben staan."

Kuipers doelt op Danny Makkelie (34): "Hij krijgt niet alleen al mooie duels, hij fluit ook gewoon heel erg goed. Ik heb dan twee EK’s en twee WK’s mogen doen en prachtige finales mogen leiden."

Kuipers blijft wel actief als internationaal scheidsrechter: "In de Champions League blijf je me zeker nog zien." 


Er is geen leeftijdsgrens meer voor scheidsrechters. Toch denkt de supermarkteigenaar uit Oldenzaal niet dat hij nog tot in lengte van jaren blijft fluiten: "Na het WK beslis ik voor mezelf wat ik nog wil fluiten. Dan bekijk ik hoe blij ik er nog van word en hoe goed het nog allemaal gaat. Misschien fluit ik nog wel twee jaar en neem ik afscheid in 2019."