Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
PEC Zwolle viert de 2-0 van Youness Namli
Foto: Pro Shots fullscreen

Frivool PEC Zwolle legt in enerverende eerste helft basis voor nipte zege op SC Heerenveen

Geplaatst 06 feb 2018 - 22:38
Gewijzigd 07 feb 2018 - 00:56

PEC Zwolle heeft dinsdagavond met 3-2 gewonnen van SC Heerenveen. In het MAC³PARK stadion werd in een vermakelijke eerste helft de basis gelegd voor een minieme overwinning.

Met Mustafa Saymak en Ryan Thomas terug in de basiself, swingde PEC Zwolle weer als vanouds. Waar Youness Mokhtar zelf dé kans op de 1-0 liet liggen, daar lukte het de vleugelaanvaller even later wél om zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Een voorzet met veel gevoel belandde op het hoofd van Wouter Marinus, die de bal stijlvol richting de verre hoek kopte: 1-0. 

Prachtige treffer Namli

De tweede Zwolse treffer liet niet lang op zich wachten en was er een van grote schoonheid. Youness Namli controleerde de bal knap na een fraaie pass van Mokhtar, omspeelde SC Heerenveen-doelman Martin Hansen en schoof de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel van zijn voormalig werkgever. Hierna haalde PEC Zwolle de voet even van het gaspedaal. De Friezen kwamen langzamerhand iets beter in de wedstrijd, maar Diederik Boer hoefde slechts éénmaal adequaat in te grijpen op een geplaatst schot van Pelle van Amersfoort. 

Aansluitingstreffer

In de tweede helft gaf de equipe van trainer John van 't Schip het heft echter uit handen en was het Heerenveen dat daardoor steeds gevaarlijker kon worden. Twintig minuten voor tijd maakten zij dan ook de aansluitingstreffer. Denzel Dumfries tikte simpel binnen na een strakke voorzet van Arber Zeneli, die op zijn beurt prachtig werd weggestoken door Stijn Schaars, 2-1.

Smaakmaker Saymak

Maar het duurde niet lang of de marge was alweer twee. Smaakmaker Saymak kreeg de bal in het zestienmetergebied en verraste vervolgens vriend en vijand door de bal slim in de korte hoek te schieten. De Friezen besloten echter niet bij de pakken neer te gaan zitten en richtten zich op. Reza Ghoochannejhad werkte een voorzet van doelpuntenmaker Dumfries bij de eerste paal binnen, 3-2. PEC Zwolle hield in het restant van het duel de poorten echter hermetisch gesloten en wist zo na twee competitienederlagen op rij weer eens te winnen.

PEC Zwolle - SC Heerenveen 3-2

1-0 Marinus (23)

2-0 Namli (28)

2-1 Dumfries (69)

3-1 Saymak (73)

3-2 Ghoochannejhad (80)

Arbiter: Van Boekel

Geel: Dekker; Bulthuis, Dumfries

PEC Zwolle: Boer; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire; Saymak (Bakker/90), Dekker, Thomas; Namli, Marinus (Menig/74) en Mokhtar.

SC Heerenveen: Hansen; Dumfries, Høegh, Pierie, Bulthuis (Woudenberg/60); Schaars, Kobayashi (Thorsby/46), Van Amersfoort (Veerman/78); Ødegaard, Ghoochannejhad en Zeneli.

Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel met SC Heerenveen.