Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
FC Twente - AZ
Foto: Pro Shots fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

Tiental FC Twente lijdt in eigen huis forse nederlaag tegen AZ

Geplaatst 07 feb 2018 - 20:36
Gewijzigd 08 feb 2018 - 06:04

FC Twente heeft in de eredivisie een grote nederlaag geleden. In de eigen Groslch Veste werd de formatie van Gertjan Verbeek - enigszins geflatteerd - met 0-4 over de knie gelegd door AZ. 

Na een indrukwekkend eerbetoon aan de overleden oud-trainer Hennie Hollink, steward Kabro Malki en sponsor Gert-Jan Morsink was het AZ dat het best uit de startblokken kwam. Na een overtreding van Vuckic op Til ging de bal na tien minuten op de stip en dat buitenkansje was wel aan Jahanbakhsh besteed, 0-1. Tien minuten later kreeg de thuisploeg de eerste mogelijkheid via Jensen, maar zijn schot was een prooi voor Bizot. Even later had de doelman moeite met een dwarrelschot van Maher. 

Grote kansen AZ

Na rust kregen de bezoekers twee grote kansen om de score te verdubbelen. Met name Weghorst had de 0-2 op zijn schoen, maar de spits mikte van vijf meter afstand naast. Even later schoot ook invaller Seuntjens van dichtbij voorlangs het doel van Drommel en daardoor bleef Twente in leven. De Enschedeërs kwamen daarna beter in de wedstrijd en dat leidde bijna tot de gelijkmaker van Vukcic, maar zijn lage schot werd van de lijn gehaald door Svensson.

Cuevas rood

FC Twente moest twintig minuten voor tijd verder met tien man toen Cuevas tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Na aanmerkingen op de arbitrage moest ook trainer Verbeek vertrekken. Het verzet was daarna definitief gebroken en daar profiteerde AZ optimaal van. Weghorst besliste vlak voor tijd de wedstrijd en twee minuten later zorgde de centrumspits met een fraai doelpunt voor de 0-3. Uiteindelijk bepaalde Jahanbakhsh ver in blessuretijd het slotakkoord door eenvoudig de 0-4 binnen te schuiven. 

FC Twente - AZ 0-4

0-1 Jahanbakhsh (strafschop/10)

0-2 Weghorst (89)

0-3 Weghorst (90+1)

0-4 Jahanbakhsh (90+3)

Arbiter: Mulder

Geel: Vuckic, Jahanbakhsh, Svensson, Lam

Rood: Cuevas (FC Twente/2xgeel/73)

FC Twente: Drommel; Ter Avest (Van der Lely/84), Bijen, Lam, R. Jensen, Cuevas; Maher (Kvasina/79), Vuckic, F. Jensen; Boere, Tighadouini (Laukart/74).

AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Ouwejan (Svensson/59); Midtsjø, Til (Seuntjens/48), Koopmeiners; Jahanbakhsh, Weghorst, Van Overeem.

Bekijk hier de statistieken van FC Twente.