Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
Ajax - FC Twente
Foto: Pro Shots fullscreen
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...
De media wordt geladen ...

FC Twente lijdt nipte nederlaag bij stug Ajax

Geplaatst 11 feb 2018 - 14:30
Gewijzigd 11 feb 2018 - 21:47

FC Twente heeft op bezoek in de Johan Cruijff Arena niet voor een verrassing kunnen zorgen. De formatie van de geschorste trainer Gertjan Verbeek ging - ondanks een goede tweede helft - met 2-1 onderuit tegen Ajax.

De Amsterdammers kwamen snel op voorsprong. Na een vlotte aanval belandde de bal bij Van de Beek, die met een lage voorzet Kluivert in staat stelde om de 1-0 binnen te schieten. Twente had daarna geluk dat het bij die ene treffer bleef, want Ajax vergat de score uit te breiden. Van de Beek dook ineens op voor het doel van Drommel, maar van vijf meter afstand schoot de middenvelder over. Even later miste een inzet van diezelfde Van de Beek kracht. In de loop van de eerste helft kregen de bezoekers meer grip op de wedstrijd, maar tot grote kansen leidde dat niet.

Sterk FC Twente

Ook in de tweede helft kroop FC Twente meer uit zijn schulp en ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Tighadouini en Boere kregen twee keer een goede mogelijkheid, maar beide keren stond Onana op zijn post. Halverwege de tweede helft was het wel raak voor de Enschedeërs. Boere legde aan de rechterkant panklaar voor Tighadouini, die feilloos de verdiende 1-1 binnen schoot.

Strafschop

Lang kon Twente er niet van genieten, want even later kreeg Ajax een strafschop nadat Bijen Ziyech over het been legde. Schöne maakte geen fout en zorgde voor de 2-1. Twente gaf niet op en ging met een slotoffensief op zoek naar de 2-2. Uiteindelijk slaagde de ploeg niet in die opzet en ging daardoor alsnog met lege handen naar huis.

Ajax - FC Twente 2-1

1-0 Kluivert (3)

1-1 Tighadouini (66)

2-1 Schöne (strafschop/71)

Arbiter: Gözübüyük

Geel: De Ligt, Ziyech, Ter Avest, Bijen

Ajax: Onana; Veltman, De Ligt, F. de Jong, Tagliafico; Van de Beek (Wöber/90+2), Schöne, Ziyech; Neres (Kristensen/63), Huntelaar, Kluivert (Younes/82). 

FC Twente: Drommel; Ter Avest (Van der Lely/79), Bijen, Lam, R. Jensen, Maria; Holla (Slagveer/87), Vuckic, Maher; Boere, Tighadouini (Hooiveld/90).

Bekijk hier de statistieken van FC Twente.