Nieuws
Nieuws
Sport
Sport
Gemist
Gemist
Radio Oost
Radio Oost
Het weer vandaag
Weer
Özcan Akyol (rechts) in gesprek met Bert van Marwijk
Foto: Go Ahead Eagles fullscreen
De media wordt geladen ...

Özcan Akyol maakt serie programma's voor Go Ahead Eagles

Geplaatst 12 apr 2018 - 16:50
Gewijzigd 12 apr 2018 - 16:56

Schrijver en documentairemaker Özcan Akyol gaat een serie tv-programma's voor Go Ahead Eagles presenteren. In 'Home of Eus' gaat Akyol, zelf een fervent supporter van Go Ahead Eagles, op zoek naar de essentie van het rood-gele bestaan.

In de vijfdelige serie komen verschillende geledingen van Go Ahead Eagles aan het woord: oud-spelers als Bert van Marwijk, Dick Schneider, Paul Bosvelt en Sander Duits, directeur Hans de Vroome, voorzitter Edwin Lugt, maar ook tal van supporters.


Dramatisch seizoen

Het tv-programma wordt gemaakt door Go Ahead Eagles zelf. Aanleiding is het dramatische seizoen, dat de club op dit moment beleeft met de zeventiende plaats in de Jupiler League, de historische stadionmuur die is omgevallen en supporters van Go Ahead die spelers van De Graafschap aanvielen op het veld.

"Hoe heeft het zo mis kunnen gaan? En hoe komt Go Ahead Eagles hier weer bovenop? Het zijn de prangende vragen van de trouwe achterban, die ondanks de aanhoudende rampspoed nog steeds in groten getale naar de Adelaarshorst komt", schrijft Go Ahead in een persbericht.

Clubliefde
"Waarom is clubliefde zo sterk, juist bij een club die door de fans vaker wordt vervloekt dan bejubeld?" Akyol zoekt tijdens al zijn interviews naar het antwoord op die vraag. De sprekers winden er geen doekjes om; in de trailer zegt een supporter dat hij het een "kutseizoen" vindt. Lugt noemt het sportieve verval "schandalig".

'Home of Eus' is elke zaterdag vanaf 17.00 uur te vinden op de socialmedia-kanalen van Go Ahead Eagles. Aanstaande zaterdag is de eerste aflevering.